Livrări peste aşteptări pentru Tesla în trimestrul al doilea graţie reducerilor de preţuri

Da mai departe!

Tesla Inc. a raportat marţi cea de a doua scădere consecutivă a numărului de automobile livrate pe parcursul unui trimestru, însă declinul de 5% înregistrat în perioada aprilie-iunie 2024 este o performanţă mai bună decât estimau analiştii, graţie reducerilor de preţuri şi stimulentelor oferite de compania lui Elon Musk care au ajutat la stimularea cererii, transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă publicat marţi, constructorul auto american a informat că, în cele trei luni care s-au încheiat la 30 iunie 2024, a livrat clienţilor 443.956 de autovehicule, cu 4,8% mai puţine decât în perioada similară a anului trecut dar peste estimările analiştilor, care în medie mizau pe 438.019 vehicule livrate. De asemenea, Tesla a reuşit să îşi îmbunătăţească semnificativ livrările (creştere de 14,8%) faţă de primele trei luni ale acestui an, când a livrat 386.810 vehicule.

Aceste informaţii au dus la creşterea cotaţiei acţiunilor Tesla cu 4,5% în tranzacţiile care precede deschiderea bursei de pe Wall Street, după ce în acest an titlurile Tesla au pierdut 15,5% din valoare.

Compania lui Elon Musk a precizat că în trimestrul al doilea a livrat 422.405 de vehicule de tip Model 3 şi Model Y şi 21.551 de unităţi din celelalte modele ale sale, care includ sedanul Model S, camionete Cybertruck şi SUV-ul premium Model X. Compania nu a oferit însă cifre detaliate referitoare la vânzările de camionete Cybertruck, un model care a fost lansat pe piaţă la finele anului trecut. De asemenea, Tesla a informat că în perioada aprilie-iunie 2024 a produs un număr total de 410.831 de vehicule.

Tesla a trecut în ultimul an printr-o perioadă mai dificilă. În luna aprilie, Elon Musk a anunţat reduceri semnificative de personal şi, în interiorul companiei, a cerut o reducere a efectivelor cu până la 20%. De asemenea, după ce a declanşat un război al preţurilor în urmă cu un an, Tesla a oferit reduceri şi stimulente precum împrumuturi cu dobânzi reduse şi planuri de finanţare mai accesibile în SUA, China şi Europa, care au avut şi ele un efect asupra marjelor operaţionale.

Elon Musk a declarat că Tesla va introduce noi modele mai accesibile ca preţ la începutul lui 2025, însă compania nu a oferit alte detalii cu privire la noile modele, exceptând faptul că vor fi produse pe aceleaşi linii de asamblare ca şi actualele modele. 

Related posts