Lada Duster, primul „nou” model al AvtoVAZ după plecarea Renault

Da mai departe!

Un oficial din Ministerul rus al Industriei a anunțat că la uzinele AvtoVAZ va fi asamblat modelul Lada Duster. Anunțul Renault că a vândut autorităților din Rusia atât uzina Renault de lângă Moscova, cât și uzinele AvtoVAZ – cu posibilitatea de a le redobândi în următorii șase ani – a lăsat mai multe întrebări decât răspunsuri. ei bine, la doar câteva ore după declarațiile șefilor Renault, oficialii ruși dezvăluie o parte dintre înțelegerile făcute cu grupul francez.

Conform lui Denis Pak, director Ministerului rus al Industriei și Comerțului însărcinat cu industria auto și ingineria feroviară, a anunțat astăzi postul de televiziune Rossiya 24 că AvtoVAZ va putea produce modelul Duster – asamblat anterior în Rusia sub marca Renault – cu brandul Lada.

„Aș dori să menționez posibilitatea producerii mașinilor Renault Duster la Avtovaz, dar sub marca Lada. S-a ajuns și la un acord în acest sens cu Renault”, a declarat oficialul rus.

Pak a menționat că mașina va fi produsă la uzina AvtoVAZ din Togliatti. Anterior, Ministerul Rusiei de Industrie și Comerțului a anunțat că AvtoVAZ va continua să producă întreaga linie de mașini Lada. De asemenea, producătorul va efectua întreținerea mașinilor Renault pe piața rusă.

Related posts