Kia Proceed facelift – îmbunătățiri subtile

Da mai departe!

Kia ProCeed a primit un facelift cuprinzător, iar în această formă a venit la testele Autoreport.ro. Am testat frumoasa mașină pe traseul București-Galați și retur, iar weekendul în care am făcut 700 kilometri cu această mașină a fost unul plăcut.


O parte frontală complet redesenată prezintă noul logo Kia, o grafică simplificată a numelui companiei care reflectă principiile mărcii „mișcarea care inspiră”. Grila emblematică de tip ”nas de tigru”, care face din Ceed un model Kia recunoscut, este modernizată cu un finisaj negru lucios, cu elemente de design în formă de aripă superioară și inferioară cu finisaj tip crom satinat, pentru un aspect elegant și modern. În lateral, două prize laterale de aer mari trec prin bara de protecție din față, creând un aspect mai sportiv. Tema inspirată de „aripă” se repetă în alte elemente ale redesenării părții frontale, cum ar fi detaliul în culoarea crom satinat al gurii inferioare de admisie a aerului și detaliul lateral care se extinde în arcul roții din față.
Noile blocuri optice frontale full LED au fost introduse pe toate modelele și variantele Ceed dispunând de lumini de zi pentru care oferă mai multă prezență și siguranță pe drum. Trei module în formă de săgeată înconjoară o lampă de ceață LED integrată și modulul de fază lungă / scurtă. Aceste lumini de zi (DRL) acționează, de asemenea, odată cu lămpile de semnalizare ale modelului Ceed.
În partea spate, înn afara unor modificări subtile aduse blocurilor optice, nu sunt mari diferențe față de ProCeed-ul fără facelift.
La bordul modelului Ceed facelift, șoferul este întâmpinat instantaneu de un decor interior elegant, în culori sofisticate și liniștitoare, cu materiale plăcute la atingere și cu un aspect conceput pentru a face toți pasagerii să se simtă confortabil. Scaunele sunt din piele întoarsă neagră, cu cusături gri contrastante pe margine pentru versiunea GT-Line. Modelul beneficiază de un schimbător de viteze din piele perforată pentru o experiență tactilă îmbunătățită. Toate versiunile cu transmisie automată vin cu un panou de afișaj PRND negru lucios.
Interiorul modelului Ceed îmbină acum un stil modern ca aspect și senzație cu un nivel de funcționalitate premium și tehnologie de ultimă generație. Un ecran mare de 12.3 inci este combinat cu un ecran de 10.25 inci pentru a îmbunătăți și mai mult interacțiunea șoferului cu automobilul. Fiecare aspect revizuit în interior a fost conceput pentru a fi ușor de folosit, cum ar fi comutatorul electronic pentru frâna de parcare și alte caracteristici bazate pe principiul ‘easy to use, easy to see’ care stă la baza designului din interiorul cabinei.
Sub capotă avem noul motor T-GDi de 1.5 litri care este produs în fabrica Kia din Slovacia. Acest nou motor Smartstream, care înlocuiește motorul anterior T-GDi de 1.4 litri, este asociat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte de viteze (7DCT) și livrează o putere de 160 CP oferind în același timp emisii reduse. Modelul testat de noi a excelat atât în sportivitate, cât și în economia de combustibil, media de 7 litri la 100 de kilometri fiind una bună pentru un drum destul de aglomerat.
Manevrabilitatea este una foarte bună, mașina stă bine pe asfalt, atât în curbe, cât și pe autostradă.
Kia Proceed facelift devine și mai sigur datorită suitei sale îmbunătățite de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS). Acestea contribuie la reducerea multor pericole și a stresului inerent în timpul condusului, protejând ocupanții și ceilalți participanți din trafic în fiecare călătorie. Caracteristicile de siguranță au fost îmbunătățite, cum ar fi sistemul anterior de asistare şi evitare a coliziunii cu automobilele din punctul mort, care este înlocuit de o tehnologie activă de evitare a coliziunii. O nouă funcționalitate „Transferul profilului utilizatorului” le permite utilizatorilor să facă un backup al preferințelor lor din aplicația Kia Connect prin sistemul cloud și să transfere setările de la un automobil la altul. Această funcționalitate este concepută pentru clienții care schimbă adesea diferite mașini echipate cu aplicația Kia Connect, cum ar fi șoferii de flote care folosesc mașini pentru transportul angajaților sau familiile care dețin mai multe automobile echipate cu aplicația Kia Connect.
Ocupanții pot folosi aplicațiile Android Auto și Apple CarPlay, conectându-și wireless smartphone-ul la ecranul audio de opt inch, proiectând astfel afișajul telefonului pentru o experiență îmbunătățită la bord. Pentru a menține conectivitatea în timpul deplasării, pasagerilor din spate li se oferă un port de încărcare USB în consola centrală.
De asemenea, în cel mai recent facelift din gamă este inclus software-ul care permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu mașina lor prin intermediul aplicației smartphone Kia Connect și să utilizeze diverse funcții de la bord pentru a îmbunătăți interacțiunea și înțelegerea automobilului. Noile funcții de conectivitate pentru gama Ceed includ funcționalități îmbunătățite pentru căutarea prin Bluetooth cu recunoaștere vocală, legătură cu calendarul prin intermediul sistemului de navigație, modul valet pentru a monitoriza locația automobilului atunci când este condus de alte persoane și funcționalitatea „last mile navigation” cu realitate augmentată.

Kia ProCeed Facelift 1.5 T-GDi GT-Line
– 0-100 km/h: 8,8 secunde
– Viteza maximă: 210 km/oră
– L/l/î: 4.605/1.800/1.422
– Masă proprie: 1.451 kg
– Volum portbagaj (l): 594
– Cilindree (cmc): 1.482
– Putere (CP): 160 la 5.500 rpm
– Cuplu maxim (Nm): 253 la 1.500 rpm
– Consum mediu: 6,5 l/100 km (mixt)
– Cutie de viteze: automată, 7 trepte

Related posts