Kia Motors a adus o serie de îmbunătățiri modelelor Niro Hybrid și Plug-in Hybrid

Da mai departe!

Kia Motors a adus o serie de îmbunătățiri gamei Niro, cea mai bine vândută familie de crossovere electrice a sa. Modelele Hybrid și Plug-in Hybrid cu facelift și-au făcut debutul global la Salonul Auto de la Geneva.

Niro, care combină stilul practic al unui crossover cu emisiile foarte scăzute ale unui hibrid, a fost modernizat pentru 2019 cu un nou design exterior, un interior de clasă superioară și opțiuni de personalizare a culorilor interiorului. Modelele Niro Hybrid și Plug-in Hybrid dispun de asemenea de sistemul telematic avansat UVO CONNECT, care aduce o funcționalitate suplimentară de conectivitate a automobilului.

De la începutul comercializării în 2016, au fost vândute peste 270.000 de unități ale modelului Niro la nivel global, cu peste 100.000 de unități vândute în Europa. Crossover-ul Niro a fost cel de-al cincilea cel mai bine vândut model Kia în Europa în 2018, vânzările înregistrând o creștere de 33%, până la 45.255 unități – incluzând 34.642 unități ale versiunilor hibrid și plug-in hybrid. Gama Niro s-a extins la sfârșitul anului 2018 odată cu lansarea modelului 100% electric e-Niro.
Vânzările în Europa ale modelelor cu facelift Niro Hybrid și Niro Plug-in Hybrid vor începe în trimestrul doi al anului 2019. Unic printre toate automobilele hibride din Europa, Niro este comercializat cu garanția unică de 7 ani, 150.000 kilometri, oferită standard.

Păstrând designul unui crossover stilat, modelul îmbunătățit Kia Niro oferă o multitudine de actualizări ale designului pentru versiunea 2019. Designul reîmprospătat aliniază variantele Hybrid și Plug-in Hybrid ale gamei cu noul model 100% electric e-Niro.
În timp ce Niro își păstrează designul distinct și grila tip “tiger-nose”, noile bare de protecție din față și din spate îi conferă un aspect mai hotărât și o atitudine mai dinamică pe drum. Proiectoarele standard au fost redesenate, încorporând designul unic de tip ‘ice-cube’ Kia, în timp ce cumpărătorii pot alege blocurile optice full LED, oferite opțional. Bara de protecție din față prezintă noi lămpi tip LED pentru funcționarea în timpul zilei, situate sub blocurile optice, cu o configurație unică în forma unor săgeți duble, precum și lămpi de ceață opționale de tip LED.

În spate, noile blocuri optice redesenate de tip LED oferă modelului Niro o identitate mai distinctă și mai actuală. Noul design al barei de protecție este finisat cu sigla argintie și încorporează noi lumini de semnalizare, având stopurile de ceață în colțurile acesteia.

Niro Hybrid oferă cumpărătorilor mai multe opțiuni de personalizare, aceștia putând alege între două modele de jante din aliaj de 16 inch, dar și noile jante de 18 inch în două tonuri de culori. Niro Plug-in Hybrid este disponibil cu noile jante din aliaj de 16 inch, cu inserții de culoare gri închis, ce contribuie la aspectul și prezența sa unică.

În interior, Kia a introdus o serie de elemente vizuale și materiale îmbunătățite, creând astfel o atmosferă de clasă superioară și o îmbunătățire a calității cabinei.

Partea superioară a planșei de bord este finisată cu un material de înaltă calitate, moale la atingere, în timp ce planșa de bord și ceasurile de bord prezintă o nuanță elegantă de culoare negru lucios, cu accente argintii sau crom satinat. Kia introduce de asemenea un nou display central, opțional, de 10.25 inch, de tip TFT-LCD, și un display TFT Supervision de 7 inch pentru ceasurile de bord. Automobilul este echipat cu un sistem de infotainment de tip touchscreen de 8 inch, în timp ce un display TFT de 4.2 inch este prevăzut în echiparea standard.

Gama Niro este disponibilă acum cu noi opțiuni de personalizare sub forma a două pachete de culori. În funcție de specificațiile automobilului sau pieței de comercializare, Niro este disponibil în pachetele de culori roșu-portocaliu sau „plum”, ce contribuie la adăugarea unei note aparte în interior. Pachetul de culori roșu-portocaliu oferă cusături contrastante cu tapițeria cabinei într-un ton cald de roșu, potrivindu-se cu planșa de bord de culoare roșu-portocaliu. Pachetul de culori ”plum” adaugă interiorului o tapițerie din piele perforată cu cusături de culoare violet pentru scaune și în tot interiorul cabinei, o nouă cotieră centrală de culoare „plum” și o planșă de bord în culoare crom satinat.

Interiorul devine și mai captivant pentru șoferi prin adăugarea padelelor pentru schimbarea treptelor de viteză pe volan. Ambele modele Niro Hybrid și Plug-in Hybrid sunt echipate cu un schimbător de viteze precis pentru transmisia cu dublu ambreiaj cu șase trepte de viteză, oferind un răspuns mai direct și rapid – și un mod mai captivant de condus decât transmisia electronică tradițională (e-CVT – electronic continuously-variable transmission) regăsită pe alte modele hibride.

Kia echipează noile modele Niro Hybrid și Plug-in Hybrid cu o nouă frână pentru parcare electronică, însoțită de discuri de frână spate mai mari, pentru a îmbunătăți oprirea în siguranță în toate condițiile.

iro este printre primele modele Kia din Europa care oferă sistemul telematic inovativ UVO CONNECT, care conectează șoferii cu lumea înconjurătoare pentru a le oferi informații esențiale în timpul călătoriilor.

Kia oferă sistemul telematic UVO CONNECT pentru toate versiunile Hybrid și Plug-in Hybrid ale gamei Niro. Tehnologia va fi introdusă în viitor și pe alte modele europene.

Accesibil printr-un display opțional de 10.25 inch de tip touchscreen și prin smartphone-ul utilizatorilor, UVO CONNECT oferă un sistem nou, în timp real, care utilizează propriul card SIM pentru a colecta și sincroniza informațiile. Acesta oferă utilizatorilor acces la informații de trafic în timp real, previziuni despre meteorologice, puncte de interes, prețuri ale combustibililor și detalii privind potențialele locuri de parcare – incluzând prețuri, locații și disponibilitate. Modelele Niro Plug-in Hybrid oferă de asemenea, informații privind stațiile de încărcare, cum ar fi locația, disponibilitatea și compatibilitatea de conectare.

A doua funcționalitate a sistemului UVO este aplicația UVO App, gândită pentru a fi compatibilă pentru smartphone-urile Apple și Android. Aplicația dispune de o serie de funcționalități pentru a oferi utilizatorilor informațiide tip diagnostic despre automobilul lor și despre rutele pentru călătorii. Aplicația permite de asemenea utilizatorilor să activeze o serie de funcții ”remote” pentru automobilul lor. În funcție de țară, utilizatorii pot trimite ”remote” către automobilul lor trasee pentru viitoarele călătorii, pot verifica locația automobilului lor și pot accesa rapoarte și notificări privind diagnosticul automobilului lor.

Sistemul de navigație touchscreen de 10.25 inch oferă, în dotarea standard, posibilitatea conectării prin Bluetooth a mai multor dispozitive simultan, permițând astfel pasagerilor să conecteze două dispozitive mobile în același timp, dar și sistemele Apple CarPlay și Android Auto. Funcționalitatea avansată de împărțire a ecranului permite utilizatorilor să controleze sau să monitorizeze diferite funcții în același timp, personalizând ecranul cu diferite widget-uri. Acest lucru permite șoferului să aibă un display unic (de exemplu navigația sau informații despre sistemul de propulsie), sau să împartă ecranul combinând numeroase elemente în același timp. Acest lucru înseamnă că șoferii pot urmări instrucțiunile sistemului de navigație sau să monitorizeze fluxul de energie a sistemului de propulsie hibrid, în timp ce pasagerii pot alege melodiile preferate sau să verifice previziunile despre starea vremii. În gama Niro este oferit de asemenea sistemul de infotainment cu touchscreen de 8.0 inch deja existent .

Noua tehnologie a fost dezvoltată pentru a fi în concordanță cu ultimele reglementări din Uniunea Europeană în ceea ce privește protecția datelor personale (GDPR), asigurând astfel cel mai înalt nivel al protecției și confidențialității datelor.

Tehnologii de siguranță noi

Gama îmbunătățită Niro beneficiază de introducerea unor tehnologii de siguranță activă noi pentru asistența șoferului. Deja disponibile cu Smart Cruise Control, modelele Niro Hybrid și Plug-in Hybrid sunt dotate acum cu funcționalitatea suplimentară Stop & Go. Tehnologia Smart Cruise Control cu sistemul Stop & Go urmărește automobilul din față și poate opri complet modelul Niro dacă traficul se oprește, acesta putându-și relua viteza pe măsură ce automobilul din față își reia deplasarea.

Tehnologia autonomă de nivel 2, Lane Following Assist (Sistemul de asistență la păstrarea benzii de rulare), este de asemenea disponibilă pentru prima dată pentru modelele Niro Hybrid și Plug-in Hybrid, după introducerea sa pe modelul electric e-Niro. Această tehnologie urmărește automobilele din față și detectează liniile de marcare a benzilor de circulație pentru a menține Niro pe banda sa pe autostradă. Sistemul controleaza accelerația, frâna și sistemul de direcție în funcție de coloana de automobile din față, folosind senzori externi pentru a menține o distanță sigură, în timp ce oferă asistență șoferului la schimbarea benzilor de circulație. Lane Following Assist operează la viteze cuprinse între 0 și 180 kmh.

Niro este disponibil în continuare cu o gamă cuprinzătoare de tehnologii active de siguranță. În funcție de versiunea de echipare, aceasta cuprinde Forward Collision-avoidance Assist (Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale), Lane Keeping Assist (Sistemul de asistare a păstrării benzii de rulare), Driver Attention Warning (Sistemul de monitorizare și avertizare atenție șofer), High Beam Assist (Sistemul de asistență pentru faza lungă), Blind-spot Collision Warning (Sistemul de detectare a coliziunii în punctul mort), Rear Cross-traffic Collision Warning, și Intelligent Speed Limit Warning (Sistemul inteligent de avertizare a limitei de viteză), în completarea frânei de parcare electronică și a frânelor spate mai mari.

Cu o suspensie complet independentă atât pentru puntea față, cât și pentru puntea spate și o transmisie cu dublu ambreiaj și șase trepte de viteze, Kia Niro Hybrid și Plug-in Hybrid oferă un echilibru rafinat între confortul la rulare și plăcerea de a conduce.

Specificațiile crossover-ului – unice printre alte modele hibrid la același preț – permit proprietarilor să beneficieze de un interior generos și o capacitate mare pentru bagaje, cu un spațiu de stocare flexibil. Față de alte modele hibrid, Niro oferă opțional Pachetul de tractare, ce permite remorcarea unei greutăți de până la 1.300 kg (cu sistem de frânare).

Niro este propulsat de un motor eficient de 1.6 litri GDi (injecție directă benzină), cuplat fie la un pachet de baterii de 1.56 kWh lithium-ion polymer (modelele Niro Hybrid) sau la pachetul de baterii de 8.9 kWh (pentru modelele Plug-in Hybrid). Emisiile de dioxid de carbon pentru modelul Niro Hybrid sunt de numai 99.8 g/km (conform ciclului combinat WLTP), iar cele ale modelului Plug-in Hybrid chiar mai mici, de numai 31.3 g/km (conform ciclului combinat WLTP). Niro Plug-in Hybrid poate atinge o autonomie de 65 km în oraș, sau de 49 kilometri, conform ciclului combinat WLTP.

Related posts