Kia înregistrează cea mai mare cotă de piață a mărcii în Europa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kia a atins cea mai mare cotă pe piața auto europeană în ianuarie 2021. Conform noilor date publicate astăzi de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), cota de piață Kia în Europa a crescut la 4% în ianuarie, de la 3.5% pentru întreg anul 2020.

Vânzările Kia în Europa au scăzut cu 10.4%, până la 33.971 de unități în ianuarie, din cauza efectelor continue ale pandemiei de coronavirus din întreaga regiune. Cu toate acestea, marca a fost afectată mai puțin decât piața auto europeană extinsă, care a scăzut cu 25.7% în aceeași perioadă. Prin urmare, cota de piață a Kia a crescut la un nivel istoric de 4%.

Jason Jeong, președinte al Kia Europe, adaugă: „Piața automobilelor noi continuă să fie extrem de dură, atât pentru Kia, cât și pentru restul industriei auto. Cu toate acestea, echipele noastre de vânzări și dealerii noștri din întreaga Europă au muncit extrem de mult pentru a menține activitatea și a livra mașini noi cumpărătorilor. Este o dovadă a muncii lor excelente în atingerea de către Kia a celei mai bune cote de piață în Europa.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts