Kia începe producția europeană a noului Sportage

Da mai departe!

Producția noului Kia Sportage a început oficial la uzina de ultimă generație a companiei din Žilina, Slovacia. A cincea generație a modelului Sportage este cea mai recentă dintr-o serie lungă de modele Sportage care au fost lansate de Kia Slovacia din 2006. În acel timp, au fost fabricate peste două milioane de unități, contribuind la satisfacerea cererii pentru Sportage din partea clienților din toată Europa.

Și acum, pentru prima dată în istoria sa bogată de 28 de ani, o versiune europeană dedicată a modelului Sportage a fost proiectată, dezvoltată și optimizată special pentru gusturile europene. Bazat pe o nouă arhitectură, modelul Sportage combină un design exterior elegant, dar musculos și modern, cu un interior premium de ultimă oră, cu un display curbat integrat, care găzduiește cele mai recente progrese în tehnologia de conectivitate.

Sistemele de propulsie hibride de ultimă generație îmbunătățesc și mai mult performanțele modelului Sportage, contribuind la reducerea dramatică a emisiilor și la creșterea economiei de combustibil. Un model hybrid avansat (HEV) reprezintă o altă premieră pentru modelul Sportage, acestuia alăturându-i-se versiunile mild-hybrid (MHEV) și plug-in-hybrid (PHEV)*. Versiunea PHEV acordă prioritate condusului complet electric, care poate acoperi majoritatea călătoriilor zilnice de acasă la serviciu sau pentru nevoile zilnice de cumpărături. Cele mai recente și mai „curate” motoare cu combustie internă pe benzină și diesel (ICE) sunt disponibile în diferite versiuni de eficiență, transmisie și putere. Folosind flexibilitatea avansată și modularitatea uzinei Kia din Slovacia, toate cele patru tipuri de sisteme de propulsie ale modelului Sportage – PHEV, HEV, MHEV și ICE – vor fi asamblate în Žilina.

Pe lângă noile modele Sportage cu tracțiune față, oferită standard, în Slovacia vor fi produse și versiuni avansate cu tracțiune integrală, precum și captivanta versiune GT-Line. Fabrica europeană va găzdui și o altă premieră pentru modelul Sportage: un plafon negru este acum disponibil pentru versiunea GT-Line a noului SUV, contribuind la accentuarea profilului sportiv al automobilului și evidențiind stâlpul C din punct de vedere arhitectural și dinamic.

„Începutul producției celei de a cincea generație a noului model Sportage la uzina noastră din Slovacia este un alt moment cheie pentru noi în ceea ce a fost un an excepțional – încărcat, dar și de succes – până acum”, a comentat Jason Jeong, președintele Kia Europe. „Sunt încântat că fabrica noastră din Žilina va adăuga la moștenirea deja bogată a modelului Sportage această a cincea generație a gamei, acum supervizând și asamblarea modelelor captivante Sportage eco-friendly și electrificate.”

Uzina din Slovacia a produs trei generații ale SUV-ului Sportage, începând cu modelul de a doua generație în 2006. De atunci, aproximativ două milioane de exemplare ale modelului Sportage au fost produse în Slovacia, cu 104.500 modele din a doua generație, 797.500 din a treia generație și peste un milion de unități ale ultimului model, care a intrat în producție la sfârșitul anului 2015. La începutul acestui an, mașina Kia cu numărul patru milioane a fost fabricată în Europa de când a început producția în Slovacia în 2006.

Related posts