Kia dezvăluie primele schițe ale versiunii europene a noului Sportage

Da mai departe!

Pentru prima dată în istoria sa, SUV-ul Sportage va avea un model dedicat care a fost proiectat și dezvoltat special pentru Europa. Evenimentul de lansare online este programat pentru miercuri, 1 septembrie.

Kia Europe a dezvăluit primele schițe oficiale ale versiunii europene a noului Sportage. Pentru prima dată în istoria sa, Kia lansează un model Sportage dedicat, conceput special pentru clienții europeni, pentru această a cincea generație a celui mai popular SUV al mărcii.

Noul Sportage pentru piața europeană a fost proiectat și dezvoltat cu atenție pentru a stabili noi repere în segmentul său, pentru a satisface preferințele șoferilor europeni și pentru a avea un comportament rutier adaptat drumurilor specifice Bătrânului Continent. Designul exterior și interior avansat transcende limitele stilistice convenționale, dând tonul pentru gama Sportage de nouă generație. Tehnologia de conectivitate de top, sistemele de propulsie avansate foarte eficiente și agile, precum și cele mai recente inovații pentru siguranța activă și pasivă ADAS sporesc și mai mult aerul premium al SUV-ului. Dezvoltat pe o nouă arhitectură, noul Sportage pentru piața europeană a fost, de asemenea, meticulos perfecționat pentru a oferi caracteristici optime de condus și manevrabilitate pentru drumurile europene.

Design orientat către viitor

Noul limbaj de design Kia – Opposites United – s-a aflat în centrul proiectării noului Sportage pentru piața europeană, influențând fiecare element al aspectului și caracterului său. Designul său se bazează pe tema „Bold for Nature” și aduce un omagiu perfecțiunii și simplității naturii, conectându-se în același timp cu noua direcție de design a mărcii. Schițele dezvăluite astăzi arată un SUV sportiv, asertiv și avangardist.

Noul Sportage dedicat pieței europene va dispune de un profil mai compact și mai aventuros, sugerând niveluri sporite de agilitate și performanță, considerate ideale pentru drumurile europene. Proiectat pentru a fi cel mai dinamic și elegant SUV din segmentul său, noul Sportage european va avea o prezență musculoasă și o siluetă puternică, dar rafinată, cu linii de caracter ondulate și tensionate, care traversează îndrăzneț suprafețele.

Schițele indică un design îndrăzneț în față, cu un design plin de detalii al grilei de culoare neagră, care se întinde pe toată lățimea părții frontale. O interpretare proaspătă a grilei emblematice Kia Tiger Nose se combină cu lămpile LED DRL distincte în formă de bumerang (lămpi cu lumini de zi) și cu faruri cu Matrix LED.

Reprezentând o altă premieră pentru gama Sportage, schițele prezintă un plafon negru care accentuează profilul sportiv al noului SUV, evidențiind în același timp un model dinamic de design al stâlpului C.

În spate, liniile puternice și extinse ale stâlpilor se întâlnesc cu lămpile subțiri cu lumini LED din spate, flancate de noul logo Kia. Un design unic al barei de protecție spate de culoare neagră subliniază în continuare caracterul sportiv și tineresc al noului Sportage european.

Lansare online

Noul Kia Sportage pentru piața europeană își va face debutul în cadrul unui eveniment de lansare digital live care va avea loc miercuri, 1 septembrie pe canalele online Kia, la ora 11:00 CEST. Spectatorii vor putea afla mai multe despre primul SUV Kia conceput special pentru clienții europeni! Vânzările europene ale noului Sportage vor începe în această toamnă.

Related posts