Hyundai Ioniq 5 a primit premiul „World Car of the Year 2022”

Da mai departe!

Modelul electric Hyundai Ioniq 5 a devenit „World Car of the Year 2022” depășind în finală alte două vehicule 100% electrice, Mustang Mach-E de la Ford și Kia EV6.

Același vehicul a fost declarat de juriu și „World Electric Vehicule of the Year” și „World Car Design of the Year”.

Hyundai a primit și premiul pentru personalitatea cea mai puternică din industria auto, Luc Donckerwolke, Executive Vice President, Chief Creative Officer al Hyundai Motor Group fiind considerat „World Car Person of the Year”.

Cu un astfel de portofoliu șefii Hyundai n-au putut fi decât extaziați. „Suntem cu adevarat onorați să primim aceste prestigioase premii care reflectă talentul și efortul echipei, dar și ale partenerilor Hyundai Motor Company”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO al Hyundai Motor Company.

„Ioniq 5 reprezintă o realizare importantă pentru noi, deoarece Hyundai este pionierul unei noi generații de soluții inteligente de mobilitate, prin intermediul tehnologiilor inovatoare ale platformei E-GMP, a performanțelor excepționale, dar și printr-o abordare revolutionară a designului. (…) Succesul obținut contribuie la accelerarea procesului de electrificare a industriei auto. Acest ritm al schimbărilor va continua la Hyundai pe parcursul acestui an”, a adăugat șeful grupului din Coreea.

În cadrul competiției din acest an a „World Car of the Year”, organizată de 17 ani în parteneriat cu Salonul Auto de la New York, au primit premii și Mercedes-Benz EQS – World Luxury Car, Audi E-Tron GT – World Performance Car, Toyota Yaris Cross – World Urban Car.

Juriul World Car of the Year este format din 102 jurnaliști auto din 33 de țări. Pentru titlul suprem, juriul a selectat Ioniq 5 dintr-o listă inițiala de 28 de autovehicule. Pentru a fi eligibile în această categorie, vehiculele trebuie să fie produse în cel puțin 10.000 de unități pe an și să fie vândute pe cel puțin două piețe majore de pe minimum două continente în perioada 1 ianuarie 2021 – 30 martie 2022.

Pentru „World Electric Vehicle of the Year”, juriul a selectat câștigătorul dintr-o listă de 11 modele. Pentru a fi eligibile în aceasta categorie, vehiculele trebuie să fie propulsate exclusiv de motoare electrice, să fie produse în cel puțin 5.000 de unități/an, respectiv să fie vândute pe cel puțin două piețe majore de pe minimum două continente în perioada 1 ianuarie 2021 – 30 martie 2022.

Related posts