HARMAN și Samsung dezvăluie viitorul conectivității și al condusului autonom la CES 2018

Da mai departe!

În cadrul recentului partenierat HARMAN și Samsung integrează tehnologii de software, hardware și cloud cu obiectivul de a deveni arhitecți ai unei experiențe inedite de șofat, care să ofere mobilitate și conectivitate stilului de viață.

Cu mai puțin de un an în urmă HARMAN International a devenit o filială deținută în totalitate de Samsung Electronics Co., Ltd. concentrată pe dezvoltarea de tehnologii conectate pentru piețele auto, atât cele de consumatori, cât și enterprise. Cele două companii și-au unit deja echipele și resursele pentru a asigura viitorul mobilității. La CES 2018 au fost prezentate o serie de soluții unice pentru mașinile conectate, care confirmă misiunea comună HARMAN și Samsung de a deveni liderul în conectivitatea digitală și condusul autonom prin conectarea vieții oamenilor, fie acasă, în mișcare sau în mașină.

Aceste inovații cheie prezintă o abordare integrată a experienței digitale complete pe care o oferă mașina și includ:
• O platformă digitală de bord reinventată pentru toate segmentele de vehicule care transformă total interiorul mașinii;
• O nouă soluție telematică alături de prima soluție de conectivitate pregătită pentru 5G implementată de industria auto;
• Un ecosistem de parteneri și soluții pentru dezvoltarea continuă a platformei software Samsung pentru maşinile autonome, alături de demonstrația primelor implementări împreună cu TTTech.

Fiecare soluție nouă a fost posibilă datorită parteneriatului HARMAN-Samsung care utilizează resursele de cercetare și dezvoltare globală, poziția de lider în sectorul de mobile/TV /semiconductori, precum și canalele de distribuție Samsung, dar și expertiza și conexiunile HARMAN în domeniul mașinilor conectate, precum și comunitatea tot mai mare de parteneri dedicați inovației. Ambele companii fac, de asemenea, investiții globale în start-up-uri pentru a ajuta producătorii de echipamente originale să răspundă cererii în creștere a consumatorilor pentru tehnologii auto integrate prin soluții scalabile care îmbunătățesc experiența utilizatorilor.

„Împreună cu Samsung, am crescut viteza de inovare prin scalare, resurse și competențe pentru a ajuta producătorii de automobile să se concentreze asupra evoluției mașinii printr-o schimbare a abordării, de la orientarea pe dispozitive, la orientarea pe experiențe”, a declarat Dinesh Paliwal, președinte și CEO HARMAN. „HARMAN are experiența și expertiza în industria auto, iar împreună HARMAN și Samsung utilizează cele mai bune tehnologii și expunerea globală pentru a răspunde mai rapid nevoilor producătorilor de automobile pe această piață extrem de dinamică”.

Noua platformă Digital Cockpit oferă o suită de experiențe premium, flexibile și scalabile, care sunt perfect adaptate stilurilor de viață actuale, fără compromisuri în ceea ce privește siguranța sau performanța. Este disponibilă în configurații de sistem standard și complexe și poate integra perfect panoul de instrumente cu consola centrală prin feedback vocal, tactil, prin butoanele fizice și comenzile de pe volan într-un singur ecran central pentru toate informațiile și funcționalitățile esențiale ale vehiculului. Această platformă susține totodată o abordare multimodală pentru interacțiunile cu diferite interfețe om-mașină pentru a permite personalizarea sistemului HVAC, a setărilor media și a setărilor pentru profilurile de utilizator.

Platforma Digital Cockpit aduce o nouă generație de sisteme de comunicare și de norme de ergonomie în interiorul vehiculelor, permițând șoferilor să se concentreze la drum, în timp ce interacționează intuitiv și în siguranță cu tehnologia încorporată în mașină. Acest lucru este posibil printr-o funcție de proiectare a serviciilor și aplicațiilor prin telefonul smartphone al utilizatorului, ce permite un grad ridicat de personalizare. Un ecosistem IoT mai complex prin tehnologia cloud, care susține atât configurații de software entry-level cât și de mid/high-level, nu numai că îmbunătățește conectivitatea, dar ajută și la scăderea costurilor și a greutății totale a vehiculului.

Într-o configurație premium, bordul digital creează un întreg univers conectat la stilul de viață al șoferului prin intermediul platformei Internet of Things. Printr-un afișaj pe monitoare multiple care utilizează platforma Ignite de la HARMAN, experiența utilizatorului în mașină poate fi personalizată pentru șofer și pasager prin intermediul unor servicii de tipul asistenți personali virtuali, profile mobile, realitate augmentată și multe altele. Acest tip de afișaj permite, de asemenea, ca sistemul de operare Android să fie integrat pe patru ecrane – o premieră în industrie.

Dedicat generației viitoare de mobilitate conectată, platforma digitală premium de bord personalizează experiențele pasagerilor, astfel încât atât șoferul cât și pasagerii să simtă că mașina este a lor, chiar dacă nu o dețin. Prin folosirea telefonului ca serviciu cheie, sistemul poate accesa automat serviciile de abonament asociate profilurilor utilizatorilor, în timp ce Bixby oferă asistență personală inteligentă pentru a ajuta pasagerii să realizeze diverse activități prin comenzi vocale, tactile și dependente de context.

Platforma Digital Cockpit este scalabilă și este disponibilă pentru fiecare segment de automobile, oferind funcționalități de securitate verificate în cadrul unui ecosistem deschis dezvoltatorilor.

HARMAN și Samsung dezvoltă în parteneriat abordări modulare pentru telematică avansată, capabile să aibă o lățime de bandă de 1 Gb / s. HARMAN și Samsung vor livra prima soluție 5G ready din industria auto și antena pentru mai multe benzi pentru a permite o comunicare de date sigură, rapidă și fiabilă.
Soluția constă într-o unitate de comandă telematică cu un design modular care găzduiește un dispozitiv de acces la rețea (NAD) ce susține astăzi conectivitatea LTE CAT 16 și conectivitatea 5G în viitor, utilizând același design hardware. 5G reprezintă o schimbare de paradigmă în viitorul mobilității. În sectorul auto, tehnologia 5G oferă capacitatea C-V2X de sporire a siguranței, care este un element esențial pentru transportul autonom. 5G crește viteza de internet cu până la 100 de ori față de standardele actuale 4G LTE pentru a permite un transfer de date incredibil de rapid, streaming la rezoluție impresionantă, opțiuni de realitate virtuală și augmentată captivante, utilizarea de aplicații disponibile în cloud, totul în mașini aflate în mers, chiar și la viteze foarte mari.
Extrem de fiabil și cu timpi de răspuns cu latență scăzută de doar 1ms, 5G permite C-V2X și oferă funcții de calcul și spațiu de stocare în cloud pentru vehiculele autonome de generație următoare. HARMAN a anunțat la CES că un lider european în industria auto va fi primul său client pentru această soluție. La CES 2018, HARMAN și Samsung demonstrează conectivitate de mare viteză într-un concept auto mobil de viitor prin infrastructura Samsung Networks 5G.

Samsung a dezvoltat în strânsă colaborare cu HARMAN noua platformă DRVLINE, o platformă deschisă și modulară pentru condusul autonom care permite creșterea de la nivelul 3 de automatizare până la nivelul 4 și chiar 5. Cele două companii vor continua să se concentreze pe inginerie, calculatoare de înaltă performanță, tehnologii senzoriale, algoritmi, inteligență artificială și soluții cloud și de conectivitate a căror eficiență se poate măsura și care pot susține grade diferite de autonomie, de la cel mai inferior până la nivelul 5.

Primul produs ADAS dezvoltat de HARMAN / Samsung va fi o camera foto frontală dotată cu senzor de avertizare în cazul ieșirii de pe banda de circulație, pilot automat, algoritmi de avertizare în caz de coliziune și avertizare pietoni. Noul sistem reunește experiența Samsung în tehnologii pentru camerele foto cu soluția HARMAN ADAS 360 – care integrează tehnologia de AI “Machine Learning” și știința datelor cu realitatea augmentată – pentru a crea un pasager virtual autodidact care să se asigure că experiența de conducere conectată este personalizată și sigură. Noul produs va începe să fie livrat în 2018.

Related posts