Grupul Volkswagen a înregistrat în 2021 cele mai slabe vânzări din ultimii 10 ani

Da mai departe!

Grupul Volkswagen a înregistrat în 2021 cele mai scăzute vânzări din ultimii 10 ani, de 8,9 milioane de automobile, a declarat miercuri producătorul auto germanm care a declarat că se aşteaptă ca situaţia lanţului de aprovizionare să rămână incertă în prima jumătate a acestui an, transmite Reuters.

Marca Volkswagen a înregistrat o scădere de 8,1% a vânzărilor, până la puţin sub 4,9 milioane de unităţi, cea mai mare scădere fiind în China,de 14,8%, deşi vânzările de vehicule electrice s-au mărit de patru ori.

”În circumstanţe neobişnuit de dificile, Volkswagen a atins un rezultat satisfăcător al vânzărilor, Cu toate acestea, efectele uriaşe ale semiconductorilor asupra producţiei nu au putut fi compensate pe deplin”, a declarat directorul de vânzări şi marketing Klaus Zellmer.

Vânzările de vehicule hibride sau complet electrice au crescut la nivelul industriei auto, în special în Europa, unde au reprezentat între o cincime şi un sfert din livrări, dar au cu o pondere mică din totalul vânzărilor globale.

La Grupul Volkswagen, de exemplu, vehiculele electrice cu baterii au constituit 5,1% din livrări, nivel dublu faţă de cifra de anul trecut, dar o fracţiune din ţinta de 50% a producătorului de automobile pentru 2030.

Related posts