Grupul suedez Autoliv anunţă concedieri, probabil și fabrica din România e vizată

Da mai departe!

Autoliv accelerează programul de reducere a costurilor, estimând că va renunţa la 6.000 de angajaţi sau aproximativ 11% din forţa sa de muncă, a anunţat joi cel mai mare producător de centuri de siguranţă şi airbaguri, transmite Reuters.

Măsurile includ închiderea unor unităţi din Europa şi vor fi complet implementate până în 2025, a precizat într-un comunicat firma suedeză.

„Aceste iniţiative vor continua să optimizeze amprenta noastră geografică spre o structură mai eficientă. Intenţionăm să simplificăm şi să consolidăm modul în care operăm în toate zonele”, a afirmat directorul general Mikael Bratt.

Autoliv şi-a menţinut estimările publicate în aprilie privind profitabilitatea din 2023. Compania se aşteaptă anul acesta la o marjă de profit între 8,5% şi 9%.

Autoliv, care deține și centre de inginerie pe plan local, a anunțat că acest plan de reducere a costurilor va începe în acest an și se va finaliza în 2025 și o parte din acest plan se referă la reducerea efectivelor pe plan mondial cu 11%, adică aproximativ 6.000 de oameni. Autoliv a fost înființată în România în 1997, iar astăzi are 11 fabrici și 2 centre de inginerie în șapte orașe – Brașov, Timișoara, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița, Rovinari, Onești și Iași, în ultimul oraș centrul fiind deschis în 2017.

Related posts