Germanii de la Rheinmetall au început construcția unei fabrici de 63 de mil. de euro care va produce componente pentru vehicule electrice şi alimentate cu hidrogen

Da mai departe!

Compania germană din industria de apărare Rheinmetall a pus piatra de temelie a unei fabrici de 63 de milioane de euro care va produce componente pentru vehicule electrice şi alimentate cu hidrogen la Szeged, scrie Budapest Business Journal.

Christoph Müller, care conduce divizia Rheinmetall Power Systems, a declarat că uzina din Szeged va fi prima bază „hibridă” a companiei, cu tehnologii civile şi de apărare sub acelaşi acoperiş. Uzina de 15.000 de metri pătraţi, alături de centrul de cercetare laser ELI-ALPS, ar putea fi extinsă ulterior, a adăugat el.

Fabrica va fi cea de-a patra a Rheinmetall din Ungaria, pe lângă o fabrică de vehicule blindate din Zalaegerszeg, o fabrică de muniţii din Várpalota şi un centru de digitalizare din Budapesta, înfiinţat împreună cu compania maghiară TIC 4iG. Fabrica va angaja 300 de profesionişti cu înaltă pregătire.

Uzina va fi cea de-a 22-a a Rheimetall pentru a sprijini electromobilitatea, a spus Müller.

El a vorbit de mediul favorabil investitorilor din Ungaria, precum şi de sprijinul guvernului şi al Agenţiei Maghiare pentru Promovarea Investiţiilor (Hipa).

Ministrul Apărării Kristóf Szalay-Bobrovniczky a declarat că Rheinmetall şi Universitatea din Szeged construiesc un nou ecosistem şi o bază de cunoştinţe care ar crea „oportunităţi extraordinare” pentru tinerii maghiari şi străini.

Uzina va începe să funcţioneze la sfârşitul anului 2025.

Related posts