Germania va sustine oficial planul Comisiei Europene de a interzice complet vanzarea de masini pe benzina si diesel din 2035

Da mai departe!

Guvernul German va sustine in mod oficial un mandat conform caruia doar vehiculele cu emisii zero pot fi vandute in UE incepand cu 2035. Aceasta este o declaratie facuta de ministrul mediului Steffi Lemke pentru o publicatie politica.

Declaratia Berlinului va fi a fost facuta, in cadrul unei reuniuni a ministrilor de mediu din UE, si marcheaza o etapa importanta pentru cea mai mare economie a Europei, care s-a opus mult timp obiectivelor stricte de poluare pentru industria auto. Aceasta aliniaza Germania in randul tarilor care doresc sa interzica vanzarea de vehicule poluante fie pana in 2035, fie mai devreme.

„Noul guvern german sustine proiectul Comisiei Europene si, prin urmare, sprijina pe deplin sfarsitul motorului cu combustie interna [pentru autoturisme si camionete] in UE incepand cu 2035”, a declarat Lemke, ministrul in coalitie din partea Partidului Verzilor, intr-un interviu.

In acordul de coalitie de anul trecut dintre Verzii, Social-Democratii si Liberal-Democratii germani, partidele au cerut incetarea vanzarii de masini pe benzina si diesel, dar pactul a inclus, de asemenea, o clauza prin care se solicitau eforturi pentru a permite ca masinile sa continue sa foloseasca combustibili alternativi – combustibili sintetici care sunt asemanatori din punct de vedere chimic cu combustibilii fosili – dupa 2035.

Insa Lemke a declarat ca Berlinul va sustine acum in mod clar pozitia initiala a Comisiei, care nu lasa loc pentru combustibili alternativi. Guvernul sustine „toate elementele” propunerilor Comisiei, a spus ea.

Related posts