General Motors va investi mai mult de 1 miliard de dolari pentru a retehnologiza două unităţi de producţie din Flint, Michigan

Da mai departe!

General Motors intenţionează să investească mai mult de 1 miliard de dolari pentru a retehnologiza două unităţi de producţie din Flint, Michigan, pentru a se pregăti pentru o nouă generaţie de camioane cu motor cu combustie internă (HD).

GM a evidenţiat anul acesta un total de 1,7 miliarde de dolari în investiţii în liniile de producţie ale Flint, pentru a sprijini următoarea generaţie de pickup-uri grele.

GM a spus că va cheltui 579 de milioane de dolari la operaţiunile sale Flint Engine, pentru a produce a şasea generaţie a motorului său cu combustie V-8 bloc mic. Alţi 103,5 milioane de dolari vor fi cheltuiţi pentru modernizarea unei unităţi Flint separate, care sprijină producţia de camioane. Camioanele GM concurează cu recentul vehicul Super Duty reproiectat al Ford Motor şi cu alte versiuni grele ale pickup-ului Ram al grupului Stellantis, acestea fiind printre cele mai profitabile vehicule vândute de producătorii auto din Detroit.

Anul trecut, GM a vândut aproape 288.000 de camioane cu vânzări de pick-up HD, care au crescut cu 38% faţă de un an mai devreme.

GM se aşteaptă să înceapă negocieri cu sindicatul United Auto Workers pentru un nou contract, cu un termen limită de 14 septembrie pentru a ajunge la un acord cu lucrătorii din producţie din SUA.

Investiţiile pentru a asigura locuri de muncă sunt o prioritate de vârf a sindicatului.

”Când afacerile sunt în plină expansiune, aşa cum au fost în ultimul deceniu – datorită muncii grele a membrilor UAW – compania ar trebui să continue să investească în forţa de muncă”, a declarat Mike Booth, vicepreşedintele UAW responsabil cu departamentul GM, într-un declaraţie privind investiţiile Flint.

Chiar înainte de anunţul GM de la Flint, UAW a publicat un videoclip în care preşedintele sindicatului Shawn Fain şi şeful departamentului GM al sindicatului criticau producătorul de automobile pentru externalizarea producţiei de semiconductori făcută odată la o fabrică GM din Kokomo, Indiana.

Fain este din Kokomo, iar membrii familiei sale au lucrat la unitatea GM, care avea cândva 15.000 de angajaţi. Fabrica are acum doar 100 de muncitori. În videoclip, Fain critică GM pentru că a redus producţia de semiconductori din SUA în 2017, doar pentru a se confrunta în ultimii doi ani cu o penurie de semiconductori importaţi din Asia.

Related posts