Foxconn intenționează să producă vehicule electrice în Europa, India şi America Latină

Da mai departe!

Grupul taiwanez Foxconn, compania care asamblează telefoanele iPhone, analizează posibilitatea de a produce vehicule electrice în Europa, India şi America Latină, inclusiv printr-o cooperare „indirectă” cu constructorii auto germani, a declarat miercuri preşedintele companiei Liu Young-way, transmite Reuters.

Foxconn, care oficial poartă denumirea Hon Hai Precision Industry Co Ltd, şi-a propus să fie un jucător important pe piaţa globală a vehiculelor electrice şi în acest sens a încheiat acorduri cu startup-ul american Fisker Inc şi grupul PTT PCL din Thailanda.

Luni, Foxconn a dezvăluit luni primele sale trei prototipuri de vehicule electrice, o dovadă a ambiţiilor sale de a-şi diversifica activităţile dincolo de asamblarea de produse electronice pe bază de comandă pentru firme precum Apple. Cele trei vehicule electrice prezentate luni, un SUV, un sedan şi un autobuz, au fost produse de Foxtron, un joint venture între Foxconn şi producătorul taiwanez de automobile Yulon Motor Co Ltd.

Vorbind cu jurnaliştii la un forum de afaceri organizat la Taipei, Liu Young-way a spus că din cauza unor „restricţii privind dezvăluirea de informaţii” nu poate oferi mai multe detalii cu privire la planurile Foxconn pentru Europa, India şi America Latină.

„Europa va fi zona unde ne vom mişca puţin mai rapid. Sunt de acord cu acest lucru. Dar cu privire la locul exact unde, nu vă pot spune acest lucru”, a declarat Liu Young-way. Întrebat dacă va exista o cooperare între Foxconn şi constructorii auto germani, Liu Young-way a spus că va fi una „indirectă”, precizând că în conformitate cu calendarul vizat Europa va fi prima, urmată de India şi America Latină, adăugând şi că Mexicul este „foarte posibil”.

În luna mai a acestui an, Foxconn şi grupul auto Stellantis au anunţat un plan privind înfiinţarea unui joint venture care va furniza echipamente tehnologice pentru întreaga industrie auto.

În paralel, Foxconn a cumpărat recent o uzină de la startup-ul american Lordstown Motors Corp pentru a produce automobile electrice iar în luna august a cumpărat o uzină de semiconductori în Taiwan pentru a putea acoperi cererea viitoare de cipuri pentru automobile. De asemenea, Foxconn şi-a fixat un obiectiv de a furniza componente şi servicii pentru 10% din vehiculele electrice din întreaga lume între 2025 şi 2027.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. 

Related posts