Fordul CEO Audi a scăpat de închisoare, dar trebuie să plătească o amendă de 1,1 milioane euro

Da mai departe!

Procesul Dieselgate de la Audi, în care a fost inculpat chiar fostul CEO-ul Rupert Stadler, s-a încheiat cu un rezultat fericit pentru acesta, dat fiind faptul că a scăpat de închisoare, dar va fi nevoit să plătească o amendă de peste un milion de euro.

Înțelegerea dintre procurori și Rupert Stadler, fost CEO al Audi în perioada în care marca a fost acuzată că a vândut mașini echipate cu sisteme de manipulare a emisiilor pe motoarele diesel, a fost confirmată de judecători, astfel că procesul fostului manager se încheie într-un mod fericit, dacă nu punem la socoteală prețul pe care Stadler va trebui să-l plătească.

Judecătorii au stabilit că acesta va avea de plată 1,1 milioane de euro, amendă pentru faptele de care a fost acuzat și pe care le-a recunoscut în cele din urmă, în timp ce condamnarea de un an și nouă luni a fost dată cu suspendare. Negocierile dintre procurori și inculpat au fost anevoioase, pe parcursul a patru luni, deoarece Stadler a refuzat într-o primă fază să recunoască faptele. El a susținut mult timp, încă din perioada în care a fost reținut preventiv, că nu a știut de faptele comise de inginerii din subordine, însă dovezile procurorilor și mărturiile celorlalți inculpați s-au strâns în jurul fostului manager până când avocații l-au determinat să recunoască și să accepte înțelegerea.

Un al patrulea inculpat din dosar, Wolfgang Hatz, inginer-șef și membru al board-ului companiei, nu a primit acest favor din partea procurorilor, el fiind trimis în judecată cu cerere de condamnare. Judecătorii i-au acceptat și acestuia însă circumstanțele atenuante și l-au condamnat cu suspendare la un an și nouă luni, cu o amendă de 50.000 de euro.

Related posts