Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina din Valencia

Da mai departe!

Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) la uzina sa de la Valencia (Spania), transmite Reuters.

„Urmărim cu atenţie evoluţia pieţelor europene pentru oportunităţi de creştere a actualei noastre oferte de produse”, a informat grupul american într-un comunicat de presă. „Având în vedere modificările pe care le vedem la nivelul industriei, credem că există o oportunitatea pentru a adăuga un nou SUV multi-energy la ciclul de producţie din Europa, care să fie produs la Valencia”, a adăugat Ford. Grupul american a precizat însă că nu a fost luat încă o decizie oficială.

„O veste excelentă pentru Valencia, Spania şi muncitorii de la FordSpain. Decizia companiei de a produce vehicule electrice garantează viabilitatea uzinei de la Almussafes în următorii ani”, a apreciat premierul spaniol, Pedro Sanchez, într-o postare pe reţeaua socială X.

La rândul său, sindicatul General Workers Union (UGT) a salutat faptul că „Almussafes va avea un nou vehicul şi va menţine un grad suficient de ocupare a forţei de muncă”.

În prezent, uzina Ford de la Valencia are 4.800 de angajaţi şi produce numai modelul Ford Kuga, după ce alte modele au fost scoase din producţie în ultimii ani.

În luna martie 2022, constructorul auto Ford Motor Company a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa.

Related posts