Ford Otosan lansează pe 24 octombrie producția utilitarei Ford Transit Courier, la fabrica din Craiova

Da mai departe!

Producătorul auto Ford va lansa în data de 24 octombrie producția noului Ford Transit Courier, la fabrica Ford Otosan din Craiova, arată un anunț al Guvernului, care precizează că premierul Marcel Ciolacu va participa la eveniment și va avea o întâlnire de lucru cu reprezentanții conducerii companiei.

În cadrul evenimentului, premierul va susține o alocuțiune, alături de ceilalți oficiali ai companiei (Güven Özyurt, directorul general al Ford Otosan, reprezentantul Ford Pro în Europa și Haydar Yenigün, președintele diviziei auto din cadrul Koç Holding) și ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç Altan.

Ford România a anunțat anterior că producția de Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier va începe anul acesta la fabrica Ford Otosan din Craiova. Versiunile electrice, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, vor intra în producție ulterior, în 2024.

Transit Courier poate fi comandat în două versiuni de motorizare – 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP), ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. Tourneo Courier este oferit într-o singură versiune de motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte. Courier va fi disponibil în trei versiuni de caroserie: Transit Van, Transit Double Cab și Tourneo.

Prețurile speciale de lansare pornesc de la 15.550 euro fără TVA pentru Transit Courier și de la 18.100 euro fără TVA pentru Tourneo Courier. Comenzile sunt deja deschise, iar primele livrări sunt programate pentru finalul acestui an.

„Transit Courier reprezintă un nou început pentru Ford în segmentul în care concurează, fiind construit pentru a satisface nevoile de productivitate, eficiență și durabilitate ale clienților noștri. Am încredere că piața va aprecia dimensiunile interioare care au crescut semnificativ, dar și echiparea generoasă pe care o propunem încă de la versiunea de bază. Ford Pro este liderul incontestabil al pieței de vehicule comerciale în Europa și ne bucurăm că, datorită noului Transit Courier, vom juca un rol și mai important pe segmentul pe care acesta concurează în piață. De asemenea, rețeaua de dealeri autorizați Ford Transit Center este pregătită să consilieze clienții pe partea tehnică de produs, dar și să ofere soluții after-sales și costuri de finanțare și exploatare eficientizate”, a declarat Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services.

În mai, Ford Otosan a anunțat că angajează 1.300 persoane la noua sa fabrică de vehicule și motoare de la Craiova. Compania preciza că locurile de muncă sunt necesare pentru a susține viitoarea dezvoltare a producției Ford Otosan la Craiova, unde capacitatea de producție va crește de la 250.000 de vehicule pe an la 272.000 vehicule pe an.

Ford Otosan a preluat fabrica Ford din Craiova în iulie anul trecut. Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier și a proceselor de inginerie a acestui model, Ford Otosan a anunțat anul trecut o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată între 2022 și 2024. Fabrica Ford Otosan Craiova va produce noua generație Courier (în variantele Transit și Tourneo), care va intra în producție în 2023, fiecare cu o versiune complet electrică în 2024. De asemenea, modelul Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia de o versiune complet electrică în 2024, care va fi produsă la fabrica din România.

Related posts