Ford Mondeo – mai rafinat și versatil

Da mai departe!

Odată cu noua generație, Ford Mondeo a devenit mai rafinată, mai versatilă și cu mai multe șanse să ajungă în topul segmentului din care face parte. Unul dintre atuurile sale este și versiunea pe care AutoReport.ro o testează acum.

Nu este un secret că tuturor le plac mașinile cât mai mari care consumă cât mai puțin. Pentru aceștia avem versiunea diesel cu transmisie manuală a Ford Mondeo. Modelul testat de noi este o variantă care va fi preferată de mulți clienți, având un motor eficient atât ca economie și performanțe, dar și cea mai frumoasă caroserie din gama Mondeo.
Ford a făcut un salt mare în privința designului cu noul Mondeo și, deși gama a venit relativ târziu pe piața din Europa, mașinile încă arată foarte bine.
După cum spuneam, la modelul de test avem sub capotă economicul motor de 2 litri TDCi venit în varianta de putere de 150 CP. Cuplul acestui motor face din Modeo de test o mașină destul de puternică, dinamică și care ne satisface chiar și la un stil de condus mai sportiv. Cutia manuală foarte bine etajată ajută motorul, iar schimbarea treptelor se face foarte confortabil, fiind și foarte precisă. Comportamentul dinamic al mașinii este unul foarte bun, mai ales că acum pe gama Mondeo își face prezența și transmisia integrală ca echipare opțională.
Mașina testată are tracțiune integrală, dar și o suspensie foarte confortabilă, care ne duce cu gândul la mașini din clasa premium.
În interior avem suficient loc pentru 5 persoane și bagajele lor. Materialele folosite la crearea interiorului sunt foarte bune, iar finisajele, de calitate superioară. Se vede că cei de la Ford s-au pregătit să introducă modelul Vignale, astfel că și acest Titanium ne duce cu gândul la calitatea premium.
Ford SYNC cu sistemul de conectivitate integrat MyFord Touch va permite integrarea telefoanelor inteligente și va oferi capabilitate WiFi, în timp ce sistemul Park Assist, de asistare la parcare cu fața și cu spatele, cu Rear View Camera (cameră video retrovizoare) va face operațiunea de parcare mai ușoară, iar farurile Adaptive LED vor oferi o vizibilitate superioară.
Toate sistemele de siguranță importante, dar și cele mai noi sunt disponibile pe acest model de top.

Ford Mondeo 2.0 TDCi 4×4 Titanium
0-100 km/h: 10,3 secunde
Viteza maximă: 215 km/h
L/l/î: 4.871/1.852/1.482
Masă proprie: n/a
Volum portbagaj (l): 550
Cilindree (cmc): 1.997
Putere (CP): 150 la 3.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 350 la 2.000 rpm
Consum mediu: 6,5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts