Enel X a pus în funcţiune 34 de puncte de încărcare a maşinilor electrice în Bucureşti şi în zonele limitrofe

Da mai departe!

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat marţi că a instalat şi a pus în funcţiune o reţea de 34 de puncte de încărcare în Bucureşti şi în zonele limitrofe.

Enel X România are cel mai mare plan public de infrastructură de mobilitate electrică din ţară, care include instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării până în 2023, implicând o investiţie totală de aproximativ 15 până la 20 de milioane de euro.

Începând cu această vară, a fost aplicat un model tarifar, conform căruia şoferii îşi pot încărca vehiculele electrice începând cu 1,29 lei/ unitate de reîncărcare (1 unitate de încărcare = 1 kWh).

”Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat şi a pus în funcţiune o reţea de 34 de puncte de încărcare în Bucureşti şi în zonele limitrofe, ca parte a planului său de a dezvolta o infrastructură extinsă de încărcare pentru vehiculele electrice din toată România”, a informat compania.

Instalarea punctelor de încărcare Enel X va continua cu alte unităţi în Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Constanţa. Planul acoperă toate regiunile României şi urmăreşte evoluţia utilizării vehiculelor electrice în ţară, la nivel rezidenţial şi instituţional, precum şi în rândul companiilor, prin cererea venită din partea proprietarilor de flote auto.

Infrastructura de încărcare instalată se bazează pe noile soluţii inteligente de încărcare dezvoltate de linia de afaceri globale a Enel X. Majoritatea primelor serii de puncte de încărcare sunt unităţi de 2×22 kW, denumite JuicePole, care permit reîncărcarea a două vehicule electrice simultan şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul maşinii şi specificaţii. Soluţiile de încărcare Enel X includ şi JuicePump care, cu o putere de 50 kW DC sau de 22 sau 43 kW AC, permite reîncărcarea a două vehicule electrice în acelaşi timp.

”Vânzările de vehicule electrice şi hibride sunt în continuă creştere, chiar şi în perioada dificilă cu care ne confruntăm şi într-un context în care piaţa auto, în ansamblul ei, scade puternic. Cu toate acestea, suntem siguri că segmentul de maşini electrice îşi va menţine cursul ascendent, în special în România, şi datorită relansării programului guvernamental Rabla Plus, care s-a dovedit a fi de o valoare reală pentru clienţi”, a declarat Marius Chiriac, head of Enel X România.

Utilizatorii îşi vor putea reîncărca vehiculele la punctele de încărcare Enel X folosind aplicaţia mobilă JuicePass – interfaţa unică pentru clienţii Enel X prin care pot accesa o reţea de peste 50.000 de puncte publice de încărcare din 18 ţări europene, folosind parteneriatul de interoperabilitate cu operatorii reţelelor de încărcare Ionity şi Smartrics. Aplicaţia poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store, iar ghidul de instalare poate fi accesat pe site-ul companiei.

Şoferii pot verifica locaţia şi starea punctelor de încărcare Enel X pe o hartă interactivă fie în aplicaţia JuicePass, fie pe site-ul web. Ei pot vedea în timp real dacă o staţie de încărcare este disponibilă, ocupată sau în întreţinere, precum şi tipul acesteia (cu încărcare rapidă sau ultra rapidă), tipul de cablu de încărcare, puterea, accesibilitatea şi distanţa pentru a ajunge la ea

Enel X România instalează infrastructura de încărcare în incinta spaţiilor „partenerilor de reîncărcare” – centre comerciale, supermarketuri, restaurante şi hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de maşini electrice. Instalarea şi întreţinerea infrastructurii de încărcare nu presupune niciun cost din partea partenerilor de reîncărcare ai companiei, în schimbul disponibilităţii spaţiilor de parcare.

De asemenea, compania oferă un serviciu similar municipalităţilor interesate de îmbunătăţirea calităţii aerului prin încurajarea mobilităţii electrice.

Related posts