Elon Musk: Nu va fi lansat niciun facelift pentru Tesla Model Y în acest an

Da mai departe!

Directorul general ale companiei Tesla Motors, Elon Musk, susține că Model Y nu va trece printr-un facelift în acest an, însă ar putea apărea modificări de software.

„Nu va fi lansat niciun «refresh» al Model Y în acest an”, a menționa Elon Musk , adăugând însă că Tesla își îmbunătățește continuu mașinile prin modificări de software over-the-air.

Grație acestor modificări de soft, care nu pot fi încadrate în categoria „facelift”, „la fiecare șase luni o mașină va fi un pic mai bună (n.n. – decât anterior)”, arată șeful Tesla Motors.

Anunțul lui Elon Musk vine după ce, atât anul trecut, cât și la începutul lui 2024, surse citate de mai multe publicații occidentale susțineau că Tesla pregătește o reînnoire a Model Y care ar putea intra în producție în 2024.

Scăderea vânzărilor de mașini electrice în multe dintre zonele lumii și dobânzile ridicate au oprit, se pare, proiectul de modificare al Tesla Model Y, acesta fiind amânat, nu anulat, până când oficialii mărcii vor avea o imagine mai clară asupra viitorului pieței de mașini electrice.

În acest context, livrările globale de vehicule ale producătorului auto american au scăzut în primul trimestru pentru prima dată în aproape patru ani.

De altfel, pe piața chineză, mașinile Tesla au beneficiat săptămâna trecută de o actualizare a software-ului pentru sistemul de navigație. Acesta are acum noi funcții, printre care afișarea pe hărți a benzilor de circulație de pe șosele. În plus, noile caracteristici ale sistemului multimedia ar trebui, conform producătorului, să reducă dependența utilizatorilor de aplicații în timpul deplasării.

În privința apariției benzilor de circulație pe hărțile mașinilor Tesla, deși constructorul american nu a menționat sursa noilor informații de pe afișaj, presa chineză susține că acestea au ca sursă Baidu Maps.

Furnizor pentru Tesla încă din 2020, Baidu a anunțat lansarea variantei 20 a hărților sale în luna aprilie și, tot atunci, a menționat Tesla și Huawei printre clienți.

Related posts