E oficial! TESLA poate începe vânzarea Model 3 în Europa

Da mai departe!

Tesla Motors a primit omologarea de tip în Europa pentru Model 3, fiind gata pentru lansarea și livrarea sedanului compact în țările din UE. Oficialii TESLA au declarat mai devreme că primele unități vor fi livrate în a doua parte a lunii februarie.

Omologarea de tip a fost emisă în Olanda, de autoritatea RDW. Lansarea Model 3 în Europa este un pas crucial pentru compania auto din SUA. Deoarece, potrivit lui Elon Musk, compania va avea în față un parcurs “foarte dificil”.
Tesla a anunțat astăzi că va renunţa la mii de angajaţi pentru a ţine sub control costurile, într-un moment în care majorează producţia sedanului Model 3, considerat un factor crucial pentru ca aceasta să devină în sfârşit o companie profitabilă.
De asemenea, producătorul american de vehicule electrice a avertizat că profitul va fi mai scăzut în trimestrul patru din 2018, comparativ cu precedentele trei luni, anunţ care a dus la scăderea acţiunilor cu 7%.

În ultimele luni, directorul general Elon Musk s-a aflat sub presiune pentru a stabiliza producţia Model 3, care ar fi atenuat problemele financiare ale companiei.

„Vreau să mă asigur că ştiţi toate datele şi cifrele şi înţelegeţi că drumul înainte este foarte dificil. Nu există altă cale”, a scris Musk, într-un email adresat angajaţilor, publicat pe blogul companiei.

Este a doua oară în ultimele luni când Tesla anunţă concedieri, la câteva zile după ce compania a redus în SUA preţurile tuturor vehiculelor.

În trimestrul trei din 2018, Tesla a raportat un profit de 311,5 milioane, sau 1,75 dolari per titlu, iar pentru ultimele trei luni ale anului trecut estimează un câştig mai redus.

Tesla a anunţat vineri că va concedia 7% dintre angajaţii cu normă întreagă, după ce în iunie renunţase la 9% din forţa sa de muncă.

Conform rapoartelor companiei, la 31 decembrie 2017, Tesla avea 37.543 angajaţi cu normă întreagă.
Într-o perioadă în care unele taxe instituite în SUA pun compania în dificultate, Elon Musk speră ca vânzările din Europa și China să aducă vremuri mai bune pentru companie. Șeful Tesla spune într-o scrisoare către acționari că “piața sedanurilor medii premium din Europa este de două ori mai mare decât cea din SUA.”
Oferind Tesla Model 3 în Europa, compania americană va presa modele tradiționale din Germania precum BMW Seria 3 sau Audi A4. Oricum, Tesla a reușit deja în SUA să vândă mai multe Model 3 decât a vâdut BMW din gama Seria 3.
Specialiștii susțin că TESLA va concura nu doar cu sedanurile medii premiu, ci va fura clienți și din zona SUV-urilor medii. Asta încă dinainte ca americanii să prezinte Model Y, SUV-ul electric ce țintește fix acest segment.

Related posts