După ieftiniri, Tesla majorează prețul Model Y în Europa

Da mai departe!

La doar câteva ore după ce a decis majorarea prețurilor din SUA, producătorul american Tesla anunță creșteri importante de preț în anumite state din Europa.

Tesla majorează prețul crossover-ului său electric Model Y în mai multe țări europene, începând cu 22 martie, cu aproximativ 2.000 de euro sau echivalentul în moneda locală.

Producătorul american de mașini electrice a anunțat această majorare a prețurilor sâmbătă printr-o postare pe platforma de socializare X.

Scumpirea vine după ce compania anunțase cu doar o zi mai devreme, vineri, că va majora prețurile pentru toate automobilele Model Y din SUA cu 1.000 de dolari la 1 aprilie.

Tot în SUA, Tesla a majorat deja prețurile variantelor Model Y cu tracțiune spate și cu autonomie extinsă cu 1.000 de dolari, la 43.990 de dolari și, respectiv, 48.990 de dolari, la 1 martie.

„Aceasta este dilema esențială a producției: fabricile au nevoie de o producție continuă pentru eficiență, dar cererea consumatorilor este sezonieră”, a declarat în februarie directorul general al Tesla, Elon Musk, răspunzând la o postare pe X a companiei sale care anunța că prețurile vor crește în luna următoare.

În ultima perioadă marja de profit a Tesla a fost afectată de un război al prețurilor desfășurat, până acum, mai ales în China cu mărci rivale.

În ianuarie, Tesla a avertizat că va înregistra o creștere „considerabil mai mică” a vânzărilor în acest an, deoarece se concentrează pe dezvoltarea următoarei sale generații de vehicule electrice.

Related posts