Două noi titluri pentru Kia EV9

Da mai departe!

Kia EV9 MY 24 a obținut o victorie dublă remarcabilă la premiile „World Car Awards 2024”. Dezvăluit în timpul unui anunț live la ceremonia premiilor „World Car Awards” desfășurată la salonul de la New York Auto, modelul EV9 și-a asigurat titluri prestigioase atât la premiile „World Car of the Year”, cât și la „World Electric Vehicle”.

Format din 100 de jurnalişti auto de renume, care reprezintă 29 de țări, juriul „World Car Awards” a recunoscut designul inovator al modelului Kia EV9, interiorul spațios cu șapte locuri și prețul competitiv. Bazat pe platforma E-GMP, EV9 este primul automobil Kia care dispune de bateria cu tehnologie de generația a patra care îi oferă performanțe îmbunătățite.

Înființate în 2003, premiile „World Car Awards” sunt renumite la nivel mondial ca un standard de prim rang pentru excelență și leadership în domeniul auto, celebrând realizări remarcabile într-o industrie în schimbare rapidă. Înainte de evenimentul din 2024, Kia a câștigat deja trei victorii la „World Car Award” – modelul Telluride câștigând premiul „World Car of the Year” și Soul EV premiul „World Urban Car” în 2020, împreună cu Kia EV6 GT care a fost distins cu premiul „World Performance Car of the Year” în 2023.

„Suntem extrem de onorați că EV9 2024 a fost desemnată „Mașina Anului în lume” și „Mașina electrică a anului în lume”. Acest triumf este o dovadă a angajamentului nostru neclintit de a depăși granițele tehnologiei și excelenței în design. Succesul continuu al modelului Kia EV9 ne va determina să livrăm în continuare automobile excepționale care redefinesc experiența de condus pentru clienții din întreaga lume”, a declarat Ho Sung Song, președinte și CEO la Kia.

Două victorii la premiile „World Car Awards” se adaugă la un număr deja impresionant de titluri pentru Kia EV9 MY24. De la introducerea sa ca primul SUV EV dedicat cu trei rânduri dezvoltat de Kia, EV9 a strâns o serie de premii, inclusiv câștigarea categoriei „Family Cars” la premiile „Golden Steering Wheel”, „2024 North American Utility Vehicle of the Year” și „Best Premium SUV” la premiile Newsweek Autos 2023.

„EV9 este o reprezentare clară a viziunii Kia și o dovadă suplimentară a devotamentului nostru față de calitate. Acest premiu cimentează poziția Kia ca lider în soluțiile de mobilitate sustenabilă care depășesc limitele stabilite de automobilele convenționale. Împărtășim această onoare cu echipele noastre globale care au contribuit prin eforturile lor cele mai mari la succesul modelului EV9”, a declarat Sean Yoon, Președinte și CEO al Kia North America și Kia America.

Related posts