De ce geometria roților este atât de importantă pentru buna funcționare a mașinii?

Da mai departe!

Împreună cu partenerii de la Auto Soft, continuăm seria de sfaturi pentru a vă ajuta să vă întrețineți mașinile pentru a funcționa în parametri optimi. Pentru a circula lin pe carosabil și în deplină siguranță, mașina trebuie să fie îngrijită corespunzător. O geometrie corectă a roților joacă un rol important la bunăstarea vehiculului tău deoarece aceasta răspunde de direcția mașinii și de buna funcționare a roților.

Dar când este necesară geometria roților? Mai jos vei afla toate informațiile de care ai nevoie.

CE ESTE GEOMETRIA ROȚILOR?

Vehiculele se bazează pe precizie pentru a funcționa în siguranță. Anvelopele și roțile își pot pierde alinierea cu ușurință din cauza condițiilor rutiere și a obiceiurilor de conducere, de aceea este indicat să le verifici ori de câte ori simți că ceva nu este în regulă. Cel mai adesea, roțile din față sunt mai susceptibile în a pierde alinierea corectă, dar și roțile din spate pot întâmpina probleme.

Procesul de aliniere variază în funcție de vehicul. Autoturismele cu o suspensie modernă cu patru roți primesc un proces de aliniere diferit față de autoturismele cu o osie sau a unui camion. De aceea, alinierea anvelopelor este un serviciu care trebuie efectuat numai de specialiști cu aparatură modernă. Acești profesioniști sunt certificați de producătorul auto și posedă expertiza și echipamentele necesare pentru alinierea corectă a anvelopelor, la specificațiile exacte ale mărcilor și modelelor de vehicule specifice.

IMPORTANȚA GEOMETRIEI ROȚILOR

Când anvelopele și roțile nu sunt aliniate, se pot dezvolta o serie de probleme în cadrul diferitelor sisteme ale vehiculului. Când alinierea este foarte proastă, este ușor să îți dai seama de acest lucru în timp ce conduci. Vehiculul va trage într-un sens sau altul. Cu alte cuvinte, dacă eliberezi volanul și vehiculul se îndreaptă imediat spre stânga sau spre dreapta, există șanse mari să fie o problemă cu geometria roților. Acest dezechilibru poate provoca, de asemenea, vibrații pe care le vei simți în volan.

Simplu spus, geometria corectă a roților permite o conducere mai sigură. Geometria roților va prelungi, de asemenea, durata de viață a anvelopelor. Roțile aliniate incorect sunt una dintre principalele cauze ale uzurii neuniforme și / sau premature a anvelopelor. Uzura neuniformă a benzii de rulare va reduce durata de viață a unei anvelope sau, în cel mai rău caz, poate deteriora anvelopa după reparare, necesitând înlocuirea prematură.

UNDE SE FACE GEOMETRIA ROȚILOR?

Geometria roților trebuie făcută doar de profesioniști! Roțile și anvelopele fac parte din sistemul de suspensie al mașinii care este foarte complex și pentru asta ai nevoie de un specialist care să facă geometria corect, la un service profesionist. Acești tehnicieni sunt instruiți și calificați să instaleze anvelope și roți, să le repare și să efectueze teste de aliniere în cele mai bune condiții și în perfectă siguranță.

Recomandarea tuturor producătorilor de anvelope este de a face o geometrie a roților ori de câte ori ai instalat un nou set de anvelope. Este, de asemenea, indicat să faci geometria roților în mod regulat, în conformitate cu specificațiile producătorului auto. La un service profesionist de roți poți face teste de aliniere pentru a observa uzura anvelopelor ce poate sugera o aliniere greșită.

Poți fi sigur că la un service profesionist de roți vei avea parte de servicii de calitate, rapiditate și siguranță.

 

Related posts