Dacia inițiază campanie de rechemări pentru Jogger și Sandero

Da mai departe!

Dacia a inițiat o campanie de rechemare în service pentru două dintre modelele sale, Jogger și Sandero, care au unele probleme cu cutia de viteze manuală. Pentru piețele pe care există modelul Logan, și acesta va fi inclus în campanie.

Dacia Sandero și Jogger echipate cu cutie manuală vor fi rechemate în service pentru reprogramarea computerului de bord care controlează sistemul de injecție. Acesta generează, se pare, probleme la schimbarea treptelor de viteză, pentru unii șoferi, din cauza unui cuplu insuficient transmis către transmisie. Din acest motiv, producătorul a decis din proprie inițiativă să demareze această campanie, una care nu este de siguranță, deci nu este menționată în sistemul de alerte european.

Campania, cu număr de cod EEB3, a fost menționată prima dată de publicația L’Argus, ea fiind confirmată de companie. Mai mulți proprietari ai modelelor menționate au primit deja notificări de prezentare în service, pentru o actualizare de ssoftware, cu un timp de realizare foarte scurt.

„Datorită timpului de remediere scurt, dealerul ar putea să efectueze această reparație în timp ce așteptați”, se arată în notificarea trimisă clienților. La nivel european, este vorba despre câteva zeci de mii de automobile, potrivit informațiilor Profit.ro, fiind menționate aproape 20.000 de mașini doar în Franța.

Practic, proprietarii tuturor modelelor Sandero 3 și Jogger, posibil și Logan, fabricate atât la Mioveni, cât și în Tanger, echipate cu cutie manuală, fabricate în ultimii trei ani, vor primi o scrisoare de informare pentru a se prezenta pentru o verificare, într-un service autorizat Dacia.

Până acum, au fost reclamate mai multe probleme tehnice, în special defecțiuni ale ambreiajului, cauzate de incorecta coordonare a injecției cu schimbarea treptelor, reparațiile fiind făcute în garanție, de service-urile Dacia.

Related posts