Cupra a lansat facelifturile modelelor Formentor și Leon

Da mai departe!

Marca provocatoare și neconvențională CUPRA dezvăluie noile modele CUPRA Formentor și CUPRA Leon, redesenate și îmbunătățite pentru a continua povestea de succes. Noul CUPRA Formentor sosește pentru a construi pe succesul imens pe care SUV-ul Crossover l-a obținut deja. CUPRA Formentor este cel mai bine vândut model al companiei și devine un icon al brandului. Într-o piață A-CUV competitivă, a dominat clasamentele de vânzări cu 120.100 de livrări la nivel mondial în ultimul an (+23.0% față de 2022). Rezultate impresionante pentru primul vehicul conceput și dezvoltat în mod unic pentru brand.
Noul CUPRA Leon oferă un caracter puternic atât în variantele hatchback cu 5 uși, cât și Sportstourer, într-un moment în care brandul atinge un nou reper.
În primul trimestru al anului 2024, CUPRA a livrat 56.600 de autoturisme, o creștere de 21.4% față de T1 2023, în timp ce luna martie a fost cea mai bună lună din istoria brandului, cu 23.800 de livrări.
„CUPRA Formentor și Leon au fost ambele o forță motrice în succesul brandului pe măsură ce își extinde amprenta în întreaga lume. Este o abordare care a fost incredibil de reușită, cu aproape 600.000 de autoturisme livrate de la lansarea brandului în 2018”, a declarat Wayne Griffiths, CEO-ul CUPRA. „Noile CUPRA Formentor și Leon sunt o obsesie pură pentru design. Două modele construite pentru a provoca emoții puternice și care întăresc legătura extraordinară cu tribul nostru. Două modele care reprezintă ceea ce acel mic grup de credincioși își imagina că CUPRA ar putea fi acum câțiva ani.”
Noul CUPRA Formentor și noul CUPRA Leon – redesenate și îmbunătățite pentru noua generație de membri ai Tribului
Noul exterior include logo-ul CUPRA pe capota frontală, punctul central îndrăzneț al feței de rechin care definește aspectul agresiv cu lumini LED matriceale triunghiulare și o gură inferioară mare și îndrăzneață. Același design de iluminare triunghiular servește ca un punct de ramă pentru logo-ul CUPRA central iluminat în spate. Noile culori mate, cum ar fi bronzul Century sau griul Enceladus, conferă și mai mult caracter ambelor mașini.
Emoția brută a designului exterior se reflectă în interior, cu un interior care combină sportivitatea și sustenabilitatea cu o gamă de tehnologii digitale și alegeri de materiale.
Interiorul oferă o senzație de calitate superioară, cu elemente nou proiectate, cum ar fi consola centrală. Este, de asemenea, îmbunătățit cu noi materiale, adoptând în același timp o abordare mai sustenabilă, inclusiv scaunele Bucket îmbrăcate fie în microfibră reciclată în proporție de 73%, fie în piele ecologică.
Digitalizarea este în centrul atenției șoferului. Un nou și îmbunătățit HMI este implementat în cockpitul digital din spatele volanului, precum și în sistemul de infotainment mai mare de 12,9 inchi, care acum vine și cu un cursor retroiluminat.
Ambele mașini dispun de un nou sistem audio de înaltă fidelitate cu 12 difuzoare, dezvoltat în colaborare cu experții în audio de la Sennheiser Mobility. Sistemul livrează sunetul pur semnătură Sennheiser, în care au încredere creatorii de muzică și artiștii din întreaga lume.
Gama de propulsoare include patru tehnologii diferite: TSI (benzină), hybrid ușor (eTSI), TDI (diesel) și eHybrid (plug-in hybrid). Noua generație de plug-in hybrid oferă 272PS (200kW), asigurând peste 100km de autonomie complet electrică și este acum compatibilă și cu încărcare rapidă (până la 50kW DC charge).
Exclusiv disponibil pentru CUPRA Formentor și CUPRA Leon Sportstourer este o nouă opțiune de motor pe benzină (TSI), care oferă 333PS (245kW) cu tehnologie de divizare a cuplului și frâne Akebono.
O prezentare concentrată pe obsesia pentru design a brandului
Premiera mondială a noilor CUPRA Formentor și CUPRA Leon a fost o reprezentare a CUPRA ca un brand condus de design.

Brandul a anunțat crearea CUPRA Design, o casă de design independentă nouă. CUPRA Design nu va fi responsabilă doar pentru produsele comerciale ale brandului, dar va colabora și cu companii care se conectează la filozofia brandului și doresc să încorporeze stilul CUPRA în propriile lor mărci. Ambiția cu CUPRA Design este de a deveni locul de întâlnire pentru cei care doresc designuri îndrăznețe, neconvenționale, indiferent de produsul sau proiectul lor.

Related posts