Companiile Tesla și BYD vor rămâne ani de zile în fața Volkswagen în cursa globală a mașinilor electrice

Da mai departe!

Lupta pentru poziția de lider în vânzările de vehicule electrice va fi o cursă între două companii cel puțin în următorii ani, producătorul american Tesla și cel chinez BYD rămânând cu mult înaintea Volkswagen AG, potrivit Bloomberg Intelligence.

În timp ce Tesla a rămas în urma BYD în ceea ce privește vânzările de vehicule electrice cu baterii în trimestrul al patrulea, Bloomberg Intelligence se așteaptă ca firma americană să rămână în frunte pe bază anuală până la sfârșitul deceniului. VW “nu mai este un concurent” pentru coroana vehiculelor electrice, au declarat analiștii conduși de Michael Dean, deși se așteaptă ca modelele cu motor cu combustie internă să continue să domine câștigurile la nivelul întregii industrii.

“Creșterea rivalității BEV este probabil să stimuleze o concurență intensă a prețurilor, presând marjele, iar piețele BEV ar putea rămâne fragmentate, Tesla fiind singurul jucător real la nivel global până când producătorii auto tradiționali vor lansa platforme scalabile de generație următoare în 2026-27”, scrie Dean într-un raport publicat luni.

“Deocamdată, așteptările de creștere a BEV-urilor pot fi atenuate, având în vedere apatia consumatorilor din cauza lipsei de încărcătoare publice rapide și a prețurilor ridicate, deși China este o excepție”.

Opinia BI privind poziționarea VW în domeniul EV-urilor s-a schimbat substanțial în ultimul an și jumătate. În iunie 2022, Dean a prognozat că producătorul german va ajunge în fața Tesla în 2024.

Related posts