Citroen C3 – test cu versiunea economică

Da mai departe!

Citroen C3 și-a înnoit gama, iar noi am dorit să facem și un test cu o variantă diesel. Astfel, modelul echipat cu motorul 1.6 HDi a venit la testele Autoreport.ro.

Noua generație C3 nu mai are nimic în comun cu vechea generație și mai mult seamănă cu superiorul C4 Cactus. Autoreport.ro a testat noua subcompactă franceză, iar așezarea ei în acest segment este discutabilă.
Silueta amintește de C4 Cacturs. Înfăţişarea este îndrăzneaţă din concepţie şi prezintă numeroase posibilităţi de personalizare. Subcompacta are un stil propriu – îndrăzneţ, vivace, cu o personalitate atractivă – care îl distinge în mulţime. Designul are o abordare neconvențională, cu un exterior bi-ton și cu linii neobișnuite care alcătuiesc o siluetă care te duce cu gândul la un SUV de dimensiuni mici.
Modelul de test este echipat cu motorul 1.6 HDi care produce 99 de CP este legat la o cutie de viteze manuală în 5 trepte. În această combinație mașina se descurcă foarte bine din punct de vedere al consumului. Motorul oferă suficientă putere, cu costuri destul de mici. O veste bună pentru piața românească este că garda la sol este puțin mai mare, mașina pare mai robustă, iar suspensia este mai rezistentă la gropi. Comportamentul dinamic al mașinii este unul destul de bun, care se încadrează în media clasei.
Încă de la primul contact cu interiorul, acesta îţi va parea remarcabil de spaţios, o senzaţie accentuată de tapiţeria meticulos lucrată şi tabloul de bord orizontal bine poziţionat. În ciuda interiorului ce pare neobișnuit la prima vedere, postul de conducere este ergonomic. În C3 au loc 4 persoane cu tot cu bagaje, acesta fiind unul dintre cele mai spațioase interioare din clasa subcompactă. Echipat cu 5 uşi, noul C3 este practic, rămânând în acelaşi timp compact, având o lungime moderată de 3,99 m.
C3 are un sistem de infotainment cu funcţii accesibile în totalitate prin intermediul ecranului de 7”, la care se adaugă funcţia de pornire hands-free.
Noul C3 aduce tehnologii de ultimă oră, începând cu implementarea în premieră mondială a sistemului CitroënConnectedCam, un sistem video HD complet integrat şi conectat care înregistrează experienţa călătoriei, pentru a o putea transmite instant pe reţelele de socializare, în scopul vizionării ulterioare (sau, de exemplu, ca probă în cazul unui incident). Sistemele avansate de asistenţă din timpul conducerii includ: navigaţia conectată 3D cu recunoaştere vocală, camera video marşarier, funcţia de avertizare la părăsirea benzii de circulaţie şi supravegherea unghiului mort.

Citroen C3 1.6 BlueHDi
0-100 km/h: 10,6 sec
Viteza maximă: 188 km/h
L/l/î: 3.996/1.749/1.474
Masă proprie: 1.161 kg
Cilindree (cmc): 1.560
Putere (CP): 99 la 3.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 254 la 1.750 rpm
Consum mediu: 5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts