Citroen C3 AirCross – originalitate franceză

Da mai departe!

Nu este C4 Cactus, dar nici C3 noua generație. Mașina care a venit la testul AutoReport.ro este o ghicitoare în sine, dar Citroen C3 AirCross a venit în segmentul SUV cu foarte multe calități.

Prima dintre acestea este designul conform cu noua linie Citroen. Blocurile optice de mari dimensiuni sunt integrate în spoilerul față, iar grupul DRL a mai fost întâlnit și pe C4 Cactus. În spate avem niște blocuri optice ce păstrează tema generală a designului. Silueta cu destule linii drepte, francezilor să ofere o mașină destul de înaltă.
Am întâlnit aceste forme și pe noua generație a subcompactei C3, ceea ce face ca C3 Aircross să pară fratele mai mare al acestei mașini. Formele Citroen au prins la public și cred că vom mai vedea modele cu aceste linii. În plus, designul le permite francezilor să trișeze un pic segmentul din care C3 AirCross face parte, permițânddu-le să aducă un SUV cu dimensiuni mai mari decât concurența.
Sub capotă avem un motor pe benzină 1,2 litri turbo de nouă generație. Cum performanța nu prea este punctul forte al SUV-urilor din segmentul B acest motor produce 110 CP, care sunt suficienți pentru o mașină de oraș. Nu este cea mai sprintenă de pe piață, dar în combinație cu automata este foarte confortabilă și ușor de condus prin oraș. C3 AirCross este o mașină la medie din punct de vedere al comportamentului dinamic. Nu oferă senzații tari, dar nici nu te îndeamnă să îl consideri vreo mașină sport.
Originalitatea din exterior continuă și în interior. Francezii au conceput un habitaclu total diferit față de ceea ce vedem la alte mașini din segment. Pe lângă designul original din interior, Citroen oferă materiale de o calitate foarte bună, dar și o tapiserie oldschool.
În interior au loc chiar 5 persoane, spațiul de aici fiind un alt atu al C3 AirCross în fața concurenței. Sistemul de infotainment folosit pentru noul C3 Aircross are un display tactil de pe consola centrală. Acesta oferă, printre altele și Android Auto și Apple CarPlay.
Citroen C3 Aircross a primit cinci stele din partea EuroNCAP. Noul C3 Aircross este disponibil cu o gamă variată de sisteme de asistare și siguranță. SUV-ul francez poate fi comandat cu frânare automată de urgență în oraș și pe șosea (activ între 5 km/h și 85 km/h), sistem pentru monitorizarea unghiului mort, sistem pentru identificarea semnelor de circulație și un asistent la părăsirea involuntară a benzii de rulare.

Citroen C3 AirCross 1.2 PureTech Shine
0-100 km/h: 10,6 sec
Viteza maximă: 183 km/h
L/l/î: 4.154/1.976/1.597
Masă proprie: 1.203 kg
Portbagaj: 356 litri
Cilindree (cmc): 1.199
Putere (CP): 110 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 205 la 1.500 rpm
Consum mediu: 6,5 l/100 km
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts