Citroen Berlingo VP – high tech family car

Da mai departe!

Citroen a început să facă mașini tot mai frumoase care se încadrează într-o linie de design începută cu C4 Cactus. Acum, acest design ajunge și pe gamele de autoutilitare, mai precis la MPV-ul derivat din utilitara mică Berlingo și denumit Citroen Berlingo VP.

Noul Citroen Berlingo VP a primit un design atrăgător. Cu o capota scurtă și cu garda la sol crescută, noul model împrumută din look-ul vehiculelor off-road. Privit din partea față, Berlingo pare un cactus mai spațios și mult mai mare.
Echiparea Shine adaugă elemente ce cosmetizeză mașina, alături de jantele de 17 inch, navigația și sistemul de climă cu două zone.
Modelul este echipat cu motorul 1.5 HDi de 130 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Noul Citroen Berlingo VP este o mașină destul de stabilă și, datorită ansamblului motor cutie, și destul de sprintenă.
În interior este suficient de mult spațiu pentru toți pasagerii. Spațiul destinat bagajelor este și el impresionant. MPV-ul se adaptează la aproape orice misiune. Luneta se poate deschide, 5 sau 7 locuri, 3 scaune spate individuale pliabile cu functie Magic Flati, spațiu de încărcare de la 597 până la 3.500 litri, acoperis Zénith cu numeroase spații de depozitare: cu adaptabilitatea sa inteligentă, noul Citroen Berlingo VP nu va duce niciodată lipsa de spațiu și organizare a acestuia.
Conectivitatea se face prin sistemul Citroen Connect Box. Bordul este mai simplu și interiorul chic este domninat de ecranul central mare, de 8 inch. Pe Berlingo mai regăsim navigație 3D, sistemul Mirror Screen, dar și un sistem de încărcare wireless a telefonului.
Noul Citroen Berlingo VP oferă sisteme de asistență la condus de ultimă generație, inclusiv sistem de asistență pe autostradă, un sistem de tip lane asisst și frânare de urgență, printre altele.

Citroen Berlingo VP Shine 1.5 BlueHDi S&S
0-100 km/h: 10,3 secunde
Viteza maximă: 185 km/h
Cilindree (cmc): 1.499
Putere (CP): 130 la 3.750 rpm
Cuplu maxim: 300 Nm la 1.750 rpm
L/l/î: 4.403 / 2.107 / 1.807
Masă proprie: 1.540 kg
Volum portbagaj (l): 597
Consum mediu: 5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts