Cioloş: Am discutat despre perspectiva ca BMW să fie mai prezentă în România

Da mai departe!

Premierul Cioloş a declarat, luni, în timpul unei vizite în Germania, că a discutat cu reprezentanţii BMW despre perspectiva ca această companie să fie mai prezentă în România, în special în domeniul modelelor electrice, precizând că un grup de specialişti IT ai companiei urmează să vină în ţară.

”Am discutat şi despre perspectiva ca BMW, în anii următori, să fie mai prezentă în România. Am prezentat oportunităţile legate de sectorul de cercetare-dezvoltare şi de domeniul IT, unde România oferă deja anumite facilităţi.

BMW lucrează mult cu cercetare-dezvoltare şi cu domeniul IT în dezvoltarea modelelor care poluează mai puţin, a modelelor electrice. Am convenit ca în următoarele săptămâni să organizăm în România vizita unui grup de specialişti în IT de la sediul companiei BMW pentru a întâlni diferite companii româneşti în acest domeniu, să vedem oportunităţile în viitor”, a declarat Dacian Cioloş.
El a mai spus că există un interes din partea companiei auto de a ”se uita mult mai atent la potenţialul pe care îl are România.

”Am discutat mai ales de modelele de autoturisme electrice şi în contextul în care în România în domeniul IT, în domeniul cercetării dezvoltării lucrurile evoluează bine, ar putea să existe anumite apropieri. Dar nu aş vrea să anticipez discuţiile”, a precizat premierul României.

Dacian Cioloş a mai spus că s-a întâlnit şi cu reprezentanţii mai multor companii care au deja investiţii în România, dar şi ai firmelor care doresc să investească în ţara noastră, printre care şi ai unor companii de IT.

”Mesajul principal pe care am vrut să-l transmit este că România este în continuare un mediu foarte propice pentru a investi, în general cu atât mai mult investiţii provenind din Bavaria, dat fiind că aici trăiesc peste 100.000 de etnici germani de origine română, care constituie o punte de legătură între Bavaria şi România”, a adăugat Cioloş.

El a mai spus că a discutat şi cu alte companii care intenţionează să investească în România, atât în industria civilă, cât şi n industria militară.

Sursa – Mediafax

Related posts