Cel mai rapid BMW din lume, M4 GTS, a fost prezentat în România într-o expoziţie de 5548 cai putere

Da mai departe!

Sâmbătă, 1 octombrie, dealerul BMW MHS Motors a prezentat în premieră naţională, publicului din Bucuresti, cel mai rapid model construit de BMW până în prezent: noul BMW M4 GTS. După prezentarea în premieră la BMW MHS Motors urmează să fie livrat unui client în România.

Automobilul oferă o experienţă exclusivistă a condusului prin tehnologia de înaltă performanţă şi inovaţiile împrumutate din motorsport şi este dedicat performanţelor pe circuit. BMW M4 GTS marchează debutul unei tehnologii unice în prezent de injecţie cu apă. Această soluţie duce la răcirea aerului de admisie şi îmbunătăţeşte performanţa şi consumul în sarcină. Propulsorul M TwinPower Turbo dispune de unele din cele mai avansate soluţii BMW – două turbocompresoare mono-scroll, injecţie High Precision, gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC şi sincronizare variabilă a arborelui cu came cu Double-VANOS. Capacitatea motorului este de 2.979 cmc, cu o putere de 368 kW/500 CP la 6.250 rpm şi cuplu maxim de 600 Nm între 4.000 şi 5.500 rpm. BMW M4 GTS accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, cu o viteză maximă limitată la 305 km/h. Consumul mediu mixt este de 8,3 l/100 km*, emisii CO2: 194 g/km*, standard de emisii: EU6.

BMW M GmbH a lansat BMW M4 GTS într-o ediţie specială limitată la 700 de unităţi pentru a sărbători a 30-a aniversare a modelului BMW M3, care a intrat în producţie în anul 1986.

În cadrul aceluiaşi eveniment, pentru a celebra aniversarea a 30 ani de la lansarea primului BMW M3, MHS Motors a prezentat câteva modele istorice ale familiei M3 (E30, E46, E92), un BMW 850 CSI Individual şi un BMW Alpina 2.7 E30, alături de alte modele M din prezent precum: BMW M2, BMW M4 Coupé, BMW M4 Cabrio, BMW M6, BMW X5M şi BMW X6M. Puterea totală a motoarelor automobilelor expuse a însumat 5548 de cai putere.

Alături de modelele istorice BMW M şi gama M actuală, au fost expuse şi modelele electrice BMW i8 şi BMW i3, transformând pentru o zi showroom-ul MHS Motors într-un adevărat salon expoziţional dedicat mărcii. Din cadrul evenimentului nu au lipsit nici ofertele pentru automobile rulate BMW – Bavaria Used Cars – cu garanţie inclusă de până la 24 de luni.

BMW M4 GTS – Impuls de performanţă datorită inovatoarei injecţii cu apă. Piesa centrală a fiecărui model BMW M este motorul său. BMW M4 GTS utilizează motorul turbo cu şase cilindri dispuşi în linie de la BMW M3/M4 – câştigător a numeroase premii -, dar adaugă tehnologia inovatoare a injecţiei cu apă pentru a ca propulsorul de 3,0 litri să beneficieze de un impuls substanţial de putere. Sistemul de injecţie cu apă măreşte semnificativ puterea motorului – la 368 kW/500 CP -, dar şi cuplul – 600 Nm -, în timp ce consumul de combustibil şi emisiile CO2 rămân la nivelul celor ale BMW M4 Coupé (8,3 l/100 km*, 194 g/km*). Astfel, BMW M4 GTS este cel mai agil, mai radical şi mai dinamic model din gamă. Sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde şi atinge o viteză maximă, limitată, de 305 km/h. Modelul a fost cronometrat în teste cu un timp de 7 minute şi 28 de secunde pe emblematicul circuit etalon Nürburgring, ceea ce îl face mai rapid model BMW din istorie şi unul din cele mai bune 30 de automobile din lume pe acest circuit.

Tehnologie OLED exclusivă în lume, lumini LED strălucitoare. Cele două seturi de faruri duble rotunde, cu patru inele coroană, asigură cea mai bună iluminare posibilă a suprafeţei drumului. Ele combină tehnologia LED (diode emiţătoare de lumină) de ultimă oră cu BMW Selective Beam (asistent antiorbire pentru faza lungă – operarea automată a fazei lungi cu reglaj pentru a evita ceilalţi participanţi la trafic) şi farurile adaptive.

Stopurile de forma literei L sunt la fel de distinctive precum designul farurilor. Stopurile OLED inovatoare îşi vor face debutul în producţia de serie odată cu BMW M4 GTS. OLED (diode organice emiţătoare de lumină) reprezintă un nou tip de sursă de lumină care luminează pe întreaga lor suprafaţă, cu un efect foarte omogen – spre deosebire de unităţile LED, care emit lumina sub forma unor puncte. Designul plat al tehnologiei OLED (acestea au o înălţime de doar 1,4 milimetri) şi capacitatea de a declanşa separat module individuale de lumină deschid noi posibilităţi pentru concepte de iluminare şi emană prezenţa unei precizii excepţionale. Ca atare, stopurile subliniază lăţimea părţii spate, conferă automobilului o apariţie şi mai atractivă şi mai puternică şi asigură evidenţierea acestuia atât pe lumină, cât şi pe întuneric.

Istoria ediţiilor speciale BMW M3. Impunerea ritmului în clasa maşinilor sport de 30 de ani. BMW M4 GTS priveşte către începuturile BMW M GmbH. Fondată în 1972 sub numele original de BMW Motorsport GmbH, compania a impresionat încă de la început – şi nu doar cu emblematicul model de curse BMW M1. Primul motor turbo ce a propulsat un monopost spre titlul mondial din Formula 1 şi transformarea BMW M3 Grupa A în cel mai de succes model din lume în categoria turismelor s-au datorat tot performanţelor BMW M GmbH. Producţia primului BMW M3 (E30) a început în 1986, creând astfel tiparul pentru o clasă complet nouă de automobile: maşini de înaltă performanţă sub forma unor sedanuri şi coupé-uri de serie în clasa compactă. De atunci, BMW M3 – iar acum BMW M4 – a impus standardele în segmentul său de-a lungul ciclului de viaţă şi în fiecare generaţie a modelului. În ciuda numeroaselor încercări, nici unul dintre imitatorii săi nu a reuşit să înlăture BMW M3/BMW M4 de pe primul loc în preferinţele conducătorilor sportivi.

Related posts