Când trebuie să schimbi cureaua de distribuție și pompa de apă și de ce sunt atât de importante

Da mai departe!

Motorul unui autovehicul funcționează optim doar la anumită temperatură, iar aceasta temperatură este necesar să fie păstrată în parametri, pentru că în caz contrar se ajunge la griparea motorului, iar acesta are șanse mari să nu mai pornească sau să se strice, producând pagube mai costisioare. Pompa de apă este o piesă cu rol central în a menține buna circulație a lichidului de răcire de la radiator către motor și înapoi.


Pompa de apă reglează cantitatea de lichid de răcire și îi oferă motorului lichid proaspăt pentru ca acesta să funcționeze perfect.
Cureaua de distribuție și pompa de apă – o echipă
În cele mai multe dintre cazuri, în momentul în care pompă de apă nu mai funcționează corect, sau nu mai funcționează deloc, este necesar că această să fie schimbată.
Dat fiind faptul că în cazul foarte multor mașini pompă de apă este antrenată de către cureaua de distribuție, înlocuirea pompei de apă va costă mai mulți bani.
De regulă, atunci când discutăm despre mașini de la Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda, în momentul în care se schimbă kitul de distribuție se schimbă și pompă de apă. O pompă de apă nu este nici foarte scumpă, și nici foarte ieftină, iar prețul sau depinde foarte mult în funcție de marca și modelul mașinii.

La fel și setul pompa apă și curea dințată 190 de la Metelli este potrivit pentru mașini precum Alfa Romeo 159, Opel Astra H și Opel Signum, Fiat Croma, Fiat Sedici, Fiat Stilo și Fiat Grande Punto, gama Saab 9-3 și Suzuki SX4.

Diagnoza este importantă! Care sunt simptomele care îți dau de înțeles că trebuie să schimbi pompa de apă?
Sunt situații când motorul nu funcționează la capacitate maximă din diverse motive:

  • Există anumite semne care arată că trebuie efectuate anumite investigații ale pompei de apă: scurgerile și pierderile lichidului de răcire, sunetele emise de partea frontală a motorului, precum și supraîncălzirea acestuia.
  • În cazul în care pompă de apă este defectă, lichidul de răcire nu va circulă prin întreg sistemul de răcire, fapt ce va conduce la supraîncălzirea să. Alte semne că pompă de apă are probleme sunt slabă funcționare a sistemului de climatizare, precum și apariția unor aburi care ies din radiator.
  • Pompa de apă deține garnituri care sigilează lichidul de răcire în interior pentru a asigura un flux constant al acestuia de la radiator la motor. Dacă aceste garnituri se vor uza, crăpa sau se usucă, lichidul de răcire se va scurge pe pământ, în partea din față a mașinii, pe centrul motorului. Pasul următor este apelezi la un specialist pentru remedierea problemei întrucât această defecțiune se poate repara înainte să se agraveze.
  • Este posibil să auzi un sunet venind din partea frontală a motorului. Cauza acestei probleme este cureaua slăbită care creează un sunet atunci când se mișcă sau rulmenții care operează pompă de apă sunt uzați. Mai mult, rulmenții pot să cadă în interiorul pompei, iar acest lucru înseamnă că nu mai poate fi reparată, fiind necesară înlocuirea ei.
  • Dacă pompa de apă nu mai funcționează, lichidul de răcire nu va mai circulă prin blocul motor. Acesta se va supraîncălzi, iar situația trebuie remediată în cel mai scurt timp, altfel vor apărea daune la alte componente. Dintre acestea menționăm garnituri dezmembrate, capete de cilindri crăpate, precum și pistoane arse. Atunci când că temperatura motorului crește în mod frecvent, clar ai probleme cu pompă de apă. Apelează la un mecanic pentru verificări.
  • În momentul în care radiatorul emite aburi este un semn clar că acesta este supraîncălzit. Motorul menține o temperatura constanța atât timp cât pompă de apă funcționează corect. În momentul în care observi aburi ieșind prin partea din față a motorului, trebuie neapărat să oprești mașînă și să cauți un mecanic. Nu este indicat să circuli în această situație.

Așadar, de fiecare dată când te întâlnești cu aceste probleme, soluția este să apelezi la un specialist, care să repare sau să înlocuiască pompa de apă. Te vei întoarce la drum fără întârzieri prea mari și fără alte probleme mai grave.
Ca o concluzie pentru cele menționate anterior, putem spune că o pompă de apă care funcționează corect este vitală pentru motorul oricărei mașini. În momentul în care această nu mai funcționează corespunzător, vor apărea mai multe simptome, iar dumneavoastră veți fi nevoit să mergeți cât mai repede cu mașînă într-un service autorizat, pentru că specialiștii să se ocupe de remedierea problemei.

Related posts