Boardul Volkswagen aprobă proiectele de colaborare cu Ford

Da mai departe!

Consiliul de supervizare al Volkswagen a aprobat săptămâna trecută câteva proiecte într-o alianţă de miliarde de dolari cu Ford, care fusese anunţată în iulie 2019, transmite Reuters.

Producătorul auto german a informat că diverse contracte între cele două companii sunt aproape de finalizare şi vor fi semnate curând.

Printre proiectele comune specificate de VW se află o camionetă care va fi dezvoltată de Ford, o maşină pentru livrări în oraş care va fi dezvoltată de VW, un vehicul comercial mai mare care va fi dezvoltat de Ford Ford şi un nou model electric pentru divizia Ford Europa, care va fi construit folosindu-se platforma VW.

Referindu-se la aprobarea oficială a acordurilor, un purtător de cuvânt al Ford a declarat: „Aşteptăm cu nerăbdare să dăm în curând publicităţii o actualizare a informaţiilor privind cooperarea comună”.

În comunicatul VW se arată că: „vor urma noi proiecte, cum ar fi investiţia în Argo AI”, compania care regrupează operaţiunile Ford din domeniul vehiculelor autonome şi care ar putea fi controlată în comun cu grupul german.

Planificata investiţie de 3,1 miliarde de dolari a VW în Argo „rămâne în grafic şi ar urma să se finalizeze curând”, se arată în comunicatul Argo.

Volkswagen şi Ford au informat recent că vor continua discuţiile privind extinderea alianţei lor pentru a include serviciile de mobilitate şi conducere autonomă.

Volkswagen, care încearcă să treacă peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianţa sa cu Ford ca având o importanţă strategică pentru a-şi echilibra interesele regionale.

Cei doi producători auto vor să-şi combine forţele în domeniul vehiculelor comerciale şi camionetelor începând din 2022 şi să dezvolte în comun vehiculelor electrice şi autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.

Companiile Volkswagen şi Ford sunt presate să lanseze mai multe vehicule electrice în Europa, unde normele de poluare sunt înăsprite după scandalul Dieselgate, în care a fost implicat VW.

Related posts