BMW oferă la început de an un software nou pentru milioane de automobile

Da mai departe!

La începutul anului, BMW Group va actualiza din nou software-ul din automobilele sale cu sistemul de operare BMW iDrive 7 şi 8. În prezent, aproximativ 4,7 milioane de automobile BMW pot fi actualizate datorită hardware-ului şi sistemului de operare BMW iDrive.

Din 2019, BMW oferă upgrade-uri gratuite de la distanţă ale software-ului de mai multe ori pe an pentru infotainment, condus, asistenţă pentru conducător, confort şi siguranţă. Acest serviciu este disponibil şi în România şi poate fi realizat on-line, din automobil, prin aplicaţia MyBMW sau la dealer.

Noi funcţii pentru BMW Digital Key

O actualizare recentă a BMW Digital Vehicle Access permite pentru prima dată utilizatorilor să partajeze BMW Digital Key pentru automobilul lor între modelele Apple iPhone şi smartphone-urile Android. Cheile digitale BMW partajate sunt, de asemenea, mai uşor de activat în automobil. Cu actualizarea de software BMW, o cheie digitală BMW partajată prin smartphone poate fi activată direct în automobil prin introducerea unui cod de activare. Anterior, o cheie convenţională a maşinii trebuia să fie amplasată în habitaclu.

Parcare cu telecomanda

Ca o inovaţie suplimentară, viitoarea actualizare a software-ului de la distanţă va introduce funcţia de parcare cu control de la distanţă pentru anumite ţări şi automobile. Aceasta permite clienţilor să efectueze manevre de parcare cu control de la distanţă din afara automobilului folosind aplicaţia My BMW – cum ar fi manevrele înregistrate anterior în maşină cu Asistentul de manevră. Clienţii îşi pot parca automobilul pe o rază de şase metri, atât longitudinal, cât şi transversal.

Noul operator de telefonie mobilă AT&T pentru Personal eSIM

Actualizarea de software la distanţă BMW permite clienţilor operatorului de reţea mobilă AT&T din SUA să utilizeze Personal eSIM. Acesta integrează automobilele BMW cu sistemul de operare 8 în contractul de telefonie mobilă existent al clientului şi permite utilizarea standardului celular 5G în automobil. Acest lucru permite clienţilor să efectueze apeluri telefonice fără smartphone-ul în maşină, să transmită date prin intermediul hotspot-ului Wi-Fi şi să utilizeze servicii video direct în automobil.

Funcţii suplimentare şi îmbunătăţiri pentru anumite modele

  • Pentru BMW iX, clienţii pot opri încărcarea şi pot debloca blocarea cablului de încărcare prin aplicaţia My BMW.
  • BMW iX, BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW X1 cu asistentul de parcare opţional (SA 5DM) beneficiază de asistenţă activă a direcţiei la mers înapoi cu o remorcă cuplată.
  • Unele automobile, cum ar fi noul BMW Seria 7 (2022) sau noul BMW X1 (2022), dispun de noul My Mode „Digital Art” după actualizarea de software la distanţă.
  • Clienţii BMW X7 din SUA şi Canada primesc o grafică luminoasă modernă a semnalizatorului.

Conţinutul şi cerinţele actualizării de software la distanţă BMW

Actualizarea de software la distanţă este disponibilă în prezent pentru mai mult de 30 de modele BMW, pentru aproape toate modelele BMW cu sistemul de operare BMW 7 şi 8. Clienţii pot vedea starea software-ului în meniul de setări al automobilului lor, sub Remote Software Upgrade şi pot căuta upgrade-uri disponibile. Numai ultimul upgrade posibil este disponibil pentru instalare, utilizatorul nu poate instala niciodată versiunea greşită. Noua versiune devine disponibilă treptat la nivel global.

Disponibilitatea upgrade-urilor, a serviciilor şi a funcţiilor depinde de modelul şi echiparea automobilului, precum şi de versiunea de software instalată în ţara respectivă. Instrucţiuni şi sfaturi despre actualizarea de software la distanţă pot fi găsite în videoclipul BMW How-To corespunzător.

Related posts