BMW a prezentat noua generație a sedanului Seria 3

Da mai departe!

A şaptea generaţie a celui mai de succes model BMW din toate timpurile. Noul BMW Seria 3 Sedan beneficiază de calităţile sportive îmbunătăţite semnificativ, un nou limbaj de design, un plus important de rafinament la interior, precum şi sisteme de asistenţă, control & operare şi tehnologie de conectivitate inovatoare. Premiera mondială în octombrie 2018 la Mondial de l’Automobile de la Paris, lansarea pe piaţă la 9 martie 2019, inclusiv în România.

BMW Seria 3 Sedan a simbolizat conceptul plăcerii condusului sportiv în clasa medie premium pentru mai bine de 40 de ani. Cu un design dinamic, agilitate, eficienţă excepţională şi dotări cu echipamente inovatoare, preia caracteristicile definitorii BMW şi le completează cu soluţii tehnologice avansate, ergonomie şi un plus de rafinament la interior. Sedanul reprezintă nu numai piesa centrală a gamei BMW Seria 3 (din care s-au vândut la nivel mondial peste 15 milioane de unităţi), ci şi a mărcii BMW. Cu această ultimă ediţie a automobilului, BMW construieşte în special pe tradiţia sportivă a Seria 3, ale cărei performanţe în motorsport de-a lungul timpului i-au întărit, de-a lungul timpului, imaginea sportivă. A şaptea generaţie a sedanului sport face o nouă mutare decisivă în segmentul său în ceea ce priveşte dinamica, calitatea premium şi inovaţia.

Premiera mondială a noului BMW Seria 3 Sedan va avea loc la Mondial de l’Automobile de la Paris, în octombrie 2018. Lansarea pe piaţă a automobilului va începe la 9 martie 2019. Noul model va fi produs în uzina BMW de „acasă”, la München, la uzina Tiexi din Shenyang – deţinută de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) – şi la nou construita uzină BMW din San Luis Potosí, în Mexic.

Design exterior: coturi clare pentru o imagine sportivă
Noul limbaj de design al BMW prezintă caracterul modern şi dinamic al noului BMW Seria 3 Sedan cu linii trasate cu precizie, ca o dovadă grafică a calităţii inginereşti. Este mai lung cu 85 de milimetri faţă de predecesorul său (la 4.709 mm), mai lat cu 16 milimetri (1.827 mm) şi mai înalt cu doar 1 mm (1.442 milimetri). Totodată, ampatamentul mai lung cu 41 de milimetri (2.851 mm) şi ecartamentele extinse (faţă: +43 mm, spate: 21 mm) au influenţă directă asupra agilităţii automobilului.

Grila BMW largă şi farurile care pornesc din aceasta sunt tema dominantă a părţii frontale a maşinii. Divizarea familiară este accentuată de o prelungire a barei faţă care se ridică în conturul farului. Farurile LED integrale sunt echipare standard, în timp ce farurile LED cu funcţii extinse şi farurile LED adaptive cu BMW Laserlight pentru faza lungă adaptivă (cu rază de acţiune de aproximativ 530 de metri) sunt disponibile ca opţiune. Atât proiectoarele de ceaţă LED faţă, cât şi Air Curtains sunt integrate în prizele de aer exterioare, care iau forma unui T orizontal la automobilele cu specificaţie standard şi modelele Sport Line / Luxury Line. Imaginea laterală dinamică este modelată de o pereche de linii de caracter şi un contur dinamic al pragurilor. Muchia spate a graficii geamurilor laterale, care include elementul clasic „Hofmeister kink”, este inclusă acum în montantul C. Liniile orizontale şi luminile LED subţiri şi închise la culoare oferă spatelui o poziţie lată şi musculoasă.

Interior: caracter sportiv, eleganţă şi calitate premium
Noul limbaj de design al mărcii aduce şi un aranjament clar al suprafeţelor din interiorul noului BMW Seria 3 Sedan. Acest lucru accentuează percepţia de spaţiu interior şi, împreună cu orientarea cockpitului către conducător, îmbunătăţeşte concentrarea lor către şosea. Noua grupare a monitoarelor de la Control Display şi panoul de instrumente, consola centrală înaltă şi designul coordonat al luminilor, panoului de instrumente modern şi decoraţiunilor panourilor uşilor creează un sentiment general de spaţiu şi aură sportivă.

Comenzile sunt grupate în zone funcţionale bine delimitate. În centrul panoului de instrumente, afişajele şi butoanele pentru aer condiţionat şi fantele de ventilaţie formează o unitate clar desenată, în timp ce funcţiile de lumini sunt operate de pe un panou de butoane din stânga volanului. Butonul Start/Stop pentru motor este poziţionat acum pe panoul de comandă nou proiectat de pe consola centrală, unde maneta schimbătorului de viteze se află alături de controlerul iDrive şi butoanele pentru comutatorul Driving Experience Control, frâna de parcare electromecanică şi butonul pentru funcţia Auto Hold.

Cinci motoare puternice şi eficiente disponibile la lansare
Cinci motoare puternice şi eficiente vor fi disponibile încă de la începerea vânzării noului BMW Seria 3 Sedan. Portofoliul cuprinse două motoare pe benzină, cu patru cilindri, care dezvoltă 135 kW/184 CP la BMW 320i, respectiv 190 kW/258 CP la BMW 330i, dar şi două propulsoare diesel ce oferă 110 kW/150 CP la BMW 318d şi 140 kW/190 CP la BMW 320d. Un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 195 kW/265 CP, echipează BMW 330d. De asemenea disponibilă de la lansare este tracţiunea integrală inteligentă la BMW 320d xDrive. O premieră este şi faptul că ambele versiuni diesel de patru cilindri vin cu un sistem cu două turbocompresoare pentru a asigura un plus de eficienţă. Toate variantele de model îndeplinesc standardele de emisii Euro 6d-TEMP.

Tehnologie inovatoare a şasiului pentru performanţe sportive şi confort la condus
Când au fost dezvoltate structura caroseriei şi tehnologia şasiului noului BMW Seria 3 Sedan, au fost impuse o serie de obiective clare: dinamică îmbunătăţită, caracteristici de manevrabilitate ridicată, direcţie foarte precisă şi performanţe de frânare superioare. Per total, noul BMW Seria 3 Sedan cântăreşte mai puţin cu până la 55 de kilograme faţă de modelul anterior corespunzător, în funcţie de varianta de model şi echipare.

De asemenea, noul BMW Seria 3 are un centru de greutate coborât şi o distribuţie 50:50 a maselor, în timp ce rigiditatea structurii caroseriei şi a prinderilor suspensiei a fost mărită semnificativ. Aerodinamica optimizată reduce coeficientul aerodinamic al automobilului la 0,23 (BMW 320d).

Suspensia disponibilă standard şi suspensia M Sport opţională includ amândouă amortizoare cu funcţie de ridicare, care îşi fac debutul la un model BMW. Acestea au o contribuţie majoră la echilibrul dintre sportivitate şi confort  – neegalat de vreun concurent -, care defineşte caracterul noului BMW Seria 3 Sedan. Controlul variabil continuu le permite să ajusteze fermitatea amortizorului în mod progresiv în funcţie de schimbarea cursei arcului. La mişcări reduse, amortizarea uşoară asigură confortul. Pe măsură ce cursa creştere, amortizoarele se rigidizează şi asigură un răspuns sportiv al suspensiei.

Suspensia M Sport (cu o reducere de 10 milimetri a gărzii la sol) este acompaniată pe lista de opţiuni de suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Direcţia sport variabilă, disponibilă opţional, a fost îmbunătăţită pentru un răspuns şi mai direct şi mai precis.

Frânele M Sport, cu etriere fixe cu patru pistoane pe puntea faţă, sunt disponibile opţional. Prezenţa lor este marcată de etrierele de culoare albastră care afişează logo-ul M. Un diferenţial M Sport este disponibil pentru BMW 330i şi BMW 330d în combinaţie cu suspensia M Sport sau cea M adaptivă. În acest caz, funcţia de blocare variabilă complet şi controlată electronic din diferenţialul spate îmbunătăţeşte semnificativ tracţiunea, agilitatea, stabilitatea şi dinamica în viraje.

Ambianţă premium şi echipamente opţionale de înaltă calitate
Caracteristicile premium ale noului BMW Seria 3 Sedan pot fi îmbunătăţite suplimentar cu o serie de opţiuni inovatoare şi de înaltă calitate. Liniile de echipare Advantage, Sport Line, Luxury Line şi M Sport asigură direcţii diferite de personalizare. În plus, volanele nou create şi elementele de decoraţiuni interioare, tapiţeria opţională cu piele Vernasca şi BMW Individual Merino, panoul de instrumente în Sensatec şi panoul de instrumente BMW Individual acoperit cu piele, plus controlul automat al climatizării cu trei zone, încălzirea auxiliară şi telefonia cu încărcare wireless sunt opţiuni care oferă posibilităţi pentru confort superior şi un plus de eleganţă. Parbrizul este echipat standard cu sticlă acustică, care este disponibilă ca opţiune şi pentru geamurile uşilor laterale. Plafonul de sticlă opţional are o suprafaţă transparentă mai lungă cu 100 de milimetri. Sistemul de sonorizare Harman Kardon surround oferă plăcerea excepţională a audiţiei.

Spaţiul extins la nivelul umerilor şi al coatelor în scaunele faţă şi spaţiul suplimentar pentru picioare, confortul scaunelor şi uşurinţa accesului contribuie la sentimentul de spaţiu generos al interiorului. În plus, volumul de 480 de litri al portbagajului noului BMW Seria 3 Sedan oferă confort îmbunătăţit la încărcare. Spătarul banchetei, rabatabil în raport 40:20:40, face parte din specificaţia standard, în timp ce operarea automată a capotei portbagajului şi cârligul de tractare, care poate fi extins-retras electric, completează lista de opţionale. Comfort Access opţional, care acum are un nou sistem de senzori, permite blocarea şi deblocarea automată a automobilului şi include şi deschidere/închidere hands-free a capotei portbagajului.

Lider pe drumul spre condus autonom
Noul BMW Seria 3 Sedan utilizează o selecţie semnificativ extinsă de sisteme de asistare inovatoare care au un rol principal pe drumul spre condusul autonom. Echiparea standard include avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare, a cărei cea mai recentă versiune avertizează conducătorul şi atunci când este detectat un biciclist. Tot standard este disponibil şi sistemul Cruise Control cu funcţie de frânare, precum şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (Lane Departure Warning – funcţionează atunci când se traversează banda fără a semnaliza, funcţionează între 70 şi 210 km/h).

Sistemul Active Cruise Control cu funcţie Stop & Go este disponibil opţional şi funcţionează între 0 km/h şi 210 km/h şi poate regla viteza automat după limitele legale (cu o marjă +/-15 km/h). Timpul maxim până la care automobilul poate staţiona cu pornire automată este de 30 de secunde. Pentru intervale mai mari, automobilul porneşte numai la apăsarea pedalei de acceleraţie, asigurându-se astfel că şoferul nu este surprins de startul maşinii.

Pachetul Driving Assistant, disponibil opţional, include protecţie în caz de tamponare şi avertizare la trafic transversal, precum şi sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare (Lane Change Warning – funcţionează atunci când există automobile în unghiul mort, funcţionează de la 20 km/h).

De asemenea, este oferit şi Driving Assistant Professional, un pachet complet de îmbunătăţire a confortului şi siguranţei folosind un sistem de camere trifocale, alături de un radar poziţionat în faţă.

Suplimentar faţă de Driving Asistant şi Active Cruise Control cu funcţie Stop & Go, dotările Driving Assistant Professional includ asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, care foloseşte marcajele de pe drum şi detectarea automobilelor care rulează în faţă pentru a menţine automobilul pe banda de rulare, chiar şi în condiţii în care aceasta se îngustează, de exemplu zonele de construcţii pe autostradă. Sistemul semiautonom este completat de un senzor care detectează prezenţa mâinilor pe volan. Driving Asssitant Professional este completat de asistentul de menţinere a benzii cu protecţie activă la coliziune din lateral, asistentul de evitare cu schimbarea benzii şi de sistemul de avertizare la traficul transversal.

Noua generaţie BMW Head-Up Display oferă o suprafaţă de proiecţie cu 70% mai mare, grafică nouă şi afişare de conţinut suplimentar. Sistemul afişează o gamă largă de funcţii, aşa cum sunt informaţii de navigaţie cu schema intersecţiei, dar şi funcţii de entertainment, precum schimbarea postului de radio, melodia ascultată sau informaţii despre apelul telefonic.

Controlul distanţei de parcare (PDC) şi camera pentru mers înapoi asistă conducătorul în manevrare şi intrarea în/ieşire din spaţiile de parcare. Disponibil este şi asistentul de parcare, care preia controlul complet al automobilului la parcare (atât în cazul parcării laterale, cât şi al garării), tot ce trebuie să facă conducătorul auto este să ţină apăsat butonul de parcare.

Gama de funcţii mai include şi o premieră pentru segment – Reversing Assistant, care poate conduce automobilul cu spatele pe distanţe de până la 50 prin direcţionarea acestuia de-a lungul aceleiaşi trase pe care a venit înainte.

Operare intuitivă şi conectivitate perfectă: sistemul de operare BMW 7.0 şi Asistentul Personal Inteligent BMW
Noul sistem de operare BMW 7.0 joacă un rol important în optimizarea sistemului de control şi afişare prin funcţii digitale moderne orientate cu precizie spre nevoile conducătorului. Disponibil opţional, BMW Live Cockpit Professional cuprinde afişaje proiectate consistent, legate de situaţie şi personalizabile pe panoul de instrument complet digital de 12,3 ţoli (31,24 cm) şi Control Display de 10,25 ţoli (26,04 cm).

Pentru operarea intuitivă, conducătorul poate alege între controlul tactil al display-ului central iDrive, controlerul iDrive cu funcţie touch, butoanele de pe volan, controlul prin gesturi şi vocal BMW.

La noul BMW Seria 3 Sedan îşi face debutul Asistentul Personal Inteligent BMW, un caracter digital inteligent care răspunde la mesajul „Hei, BMW!”. O particularitate unică faţă de alţi asistenţi digitali: conducătorul îi poate da un nume. Sosirea Asistentului Personal Inteligent BMW asigură faptul că întotdeauna există un profesionist BMW veritabil la bord. El poate explica tot felul de funcţii diferite („Cum funcţionează asistentul pentru faza lungă?”), oferă informaţii actuale de stare („Nivelul uleiului este în regulă?”) şi ajută cu răspunsuri la întrebări („Ce mesaj de avertizare am?”). Asistentul Personal Inteligent este, pe scurt, navigatorul ideal şi devine extrem de util în timpul condusului de zi cu zi prin faptul că răspunde la comenzi vocale naturale pentru a ajuta conducătorul cu numeroase sarcini, precum îmbunătăţirea productivităţii şi distracţia la bord. Gama de funcţii şi skill-uri disponibile va fi extinsă constant ca parte a actualizărilor obişnuite, care pot fi realizare fără probleme pe un smartphone sau în automobil prin Remote Software Upgrade.

Pentru o vedere impozantă: faruri LED adaptive cu BMW Laserlight
În echiparea standard, misiunea iluminării drumului revine farurilor LED integrale, care utilizează unităţile LED nu numai pentru faza scurtă şi faza lungă, ci şi pentru luminile de zi şi semnalizatoare. Farurile LED adaptive opţionale cu caracteristici extinse includ o funcţie dinamică de iluminare în viraje şi utilizează unităţi LED în formă de U ca lumini de zi. Asistentul de fază lungă este disponibil ca o opţiune suplimentară în combinaţie cu ambele variante de faruri, cu menţiunea că pentru farurile LED adaptive, acest sistem asigură un fascicul de fază lungă dinamic, care evită traficul din faţă. Proiectoarele de ceaţă LED (de asemenea disponibile opţional) sunt orizontale ca formă şi sunt integrate armonios în prizele de aer exterioare.

Pentru o vizibilitate şi mai bună atunci când conduceţi noaptea, clienţii pot opta pentru farurile LED adaptive cu BMW Laserlight, care oferă o iluminare variabilă a drumului şi o fază lungă adaptivă, cu funcţie antiorbire. Cu acest sistem, funcţia de fază lungă este îmbunătăţită prin utilizarea unui reflector BMW Laserlight cu fază selectivă. Ca urmare, raza de acţiune a fazei lungi este extinsă la aproximativ 530 de metri, aproape dublu faţă de farurile LED integrale. Asistentul de fază lungă (tot parte a pachetului) previne orbirea traficului din sens opus sau a partenerilor de drum ce rulează în faţă. Accentele albastre, în formă de L, din interiorul farurilor duble semnalizează prezenţa acestei tehnologii de iluminat extrem de sofisticate.

Tehnologia inovatoare este folosită şi pentru curăţarea parbrizului. Braţele ştergătoarelor, cu duze integrale special dezvoltate pentru noul BMW Seria 3 Sedan, permit fluidului de spălare să fie distribuit într-o manieră foarte uniformă, asigurând faptul că nu va fi afectată vizibilitatea prin parbriz indiferent de viteza de rulare.

În curând: BMW 330e cu cea mai recentă tehnologie de propulsie plug-in hybrid
Vara anului 2019 va aduce o altă completare a portofoliului de sisteme de propulsie sub forma unui model plug-in hybrid. Această generaţie nouă a BMW 330e Sedan combină dinamica excepţională a sedanului sport, neegalată de nici un alt constructor, cu cea mai recentă tehnologie BMW eDrive. Cu o valoare provizorie de până la 60 de kilometri*, autonomia electrică a crescut cu aproape o treime faţă de modelul anterior, în timp ce consumul şi emisiile CO2 ale noului BMW 330e Sedan sunt mai mici cu peste 10% – la 1,7 l/100 km şi 39 g/km* (valori provizorii). În plus, tehnologia BMW eDrive controlată inteligent conferă o dimensiune specifică unui hibrid plăcerii condusului caracteristică mărcii. Propulsia electrică integrată în transmisia Steptronic cu opt trepte îşi uneşte forţele cu motorul termic pentru a genera o putere a sistemului de până la 185 kW – sau până la 215 kW când este utilizat modul XtraBoost nou dezvoltat. BMW 330e Sedan poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,0 secunde (valoare provizorie).

Abilitate dinamică imbatabilă: BMW M340i xDrive, model BMW M Performance cu motor pe benzină nou, cu şase cilindri dispuşi în linie
Din vara anului 2019, gama Seria 3 va primi o completare convingătoare în partea superioară a spectrului de puteri – BMW M340i xDrive Sedan. Noul model BMW M Performance va prezenta întregul potenţial dinamic al noului BMW Seria 3 Sedan. Motorul pe benzină nou, cu şase cilindri dispuşi în linie, reglajul tradiţional al şasiului, tracţiune integrală inteligentă xDrive şi diferenţialul M Sport standard asigură atribute de performanţă care vor impresiona şi vor provoca deopotrivă conducătorul. Noua versiune a motorului cu şase cilindri dispuşi în linie dezvoltat pentru BMW M340i xDrive Sedan produce o putere maximă de 275 kW/374 CP şi un cuplu maxim de 500 Nm. Timpul de sprint 0-100 km/h – 4,4 secunde (valoare provizorie) – duce modelul BMW M Performance la un nivel nou de performanţă. Consumul mixt şi emisiile CO2 pentru BMW M340i xDrive Sedan sunt de 7,5 l/100 km* şi 199 g/km* (valori provizorii).

Dinamică îmbunătăţită şi eficienţă prin conectivitate inteligentă
Conectivitatea inteligentă permite ambelor versiuni de transmisie automată să-şi adapteze strategia de schimbare în funcţie de traseu şi situaţia de condus. Dacă sunt specificate sistemele necesare, transmisia Steptronic cu opt trepte preia datele de la sistemul de navigaţie şi de la senzorul radar de la sistemul Active Cruise Control. Acest lucru face posibilă evitarea schimbărilor de viteză inutile când se negociază o serie de viraje rapide. În acelaşi timp, când automobilul se apropie de un vehicul aflat în faţă, prin retrogradarea automată a treptelor de viteză se asigură o frână de motor dar şi pregătirea automobilului pentru o eventuală depăşire. De asemenea, conectivitatea inteligentă se concentrează şi pe optimizarea eficienţei motorului. Funcţia Auto Start Stop şi funcţia „coasting” (decuplarea automată a motorului de la transmisie la ridicarea pedalei de acceleraţie pentru o alunecare fără frână de motor), disponibilă în combinaţie cu transmisia Steptronic cu opt trepte la noul BMW Seria 3 Sedan, utilizează datele furnizare de sistemul de navigaţie opţional, camera frontală şi senzorii pentru sistemele opţionale de asistare a conducătorului. În acest fel, oprirea ineficientă a motorului – de exemplu, la oprirea scurtă la intersecţii şi sensuri giratorii – poate fi prevenită. În plus, mişcarea vehiculelor din faţă este înregistrată pentru a determina momentul ideal la care funcţia Auto Start Stop opreşte şi porneşte motorul. Funcţia „coasting” este disponibilă acum când unul din modurile ECO Pro sau COMFORT este selectat prin intermediul comutatorului Driving Experience Control la viteze cuprinse între 15 şi 160 km/h. Similar, decuplarea motorului de la transmisie, pentru îmbunătăţirea eficienţei, are loc doar în situaţiile de condus unde performanţa şi confortul nu sunt compromise. În cazul în care conducătorul eliberează brusc acceleraţia, sistemul de propulsie rămâne conectat astfel încât frâna de motor poate fi utilizată pentru susţinerea decelerării ce urmează. Din acelaşi motiv, deconectarea motorului de la transmisie este prevenită şi la apropierea de o intersecţie sau de vehiculul din faţă.

Masă redusă cu până la 55 kg, coeficient aerodinamic redus acum la 0,23
Ca şi în cazul componentelor şasiului, masa caroseriei noului BMW Seria 3 Sedan a fost redusă şi ea. Progresul înregistrat prin măsurile BMW EfficientLightweight îşi are originile în combinaţia inteligentă de materiale care include o utilizare crescută a oţelurilor de înaltă rezistenţă şi a aluminiului. Structura caroseriei este mai uşoară cu aproximativ 20 de kilograme faţă de cea a modelul actual, iar braţele transversale faţă şi subcadrul motorului sunt realizate din aluminiu la noul BMW Seria 3 Sedan. Doar aceasta reduce masa structurii caroseriei cu circa 7,5 kilograme comparativ cu modelul predecesor. O altă reducere de masă cu aproape 15 kilograme se datorează utilizării aluminiului pentru capotă şi pentru panourile laterale faţă ale caroseriei. Per total, noul BMW Seria 3 Sedan scade cu până la 55 de kilograme faţă de modelul predecesor corespondent, în funcţie de varianta de model şi echipare. Optimizarea caracteristicilor sale aerodinamice aduce beneficii nu doar pentru eficienţa noului BMW Seria 3 Sedan, ci şi pentru performanţe. De exemplu, coeficientul aerodinamic (Cd) al modelului BMW 320d a fost redus de la 0,26 la 0,23. Factorii responsabili pentru noile valori lider în segment includ şasiul inferior etanşeizat aproape complet, jantele optimizate aerodinamic, utilizarea Air Curtains în partea frontală a maşinii şi cea mai nouă generaţie a controlului activ al clapetelor, care se extinde de-a latul grile BMW şi a prizei de aer inferioare.

Premieră – amortizoare cu răspuns variabil în funcţie de cursa suspensiei
Suspensia şi sistemul de amortizoare nou dezvoltate contribuie la comportamentul echilibrat al noului BMW Seria 3 Sedan. Amortizoarele cu răspuns variabil, devin tot mai rigide o dată cu creşterea cursei suspensiei. Astfel se asigură un nivel crescut de confort la trecerea peste denivelări, dar şi un comportament sportiv în viraje.

Noul BMW Seria 3 Sedan beneficiază acest sistem de amortizoare atât pentru suspensia standard, cât şi pentru suspensia M Sport opţională. Cu cinematica şi elastocinematica reglate clar pentru condus dinamic, suspensia M Sport are lagăre mai rigide şi braţe adiţionale ale caroseriei, arcuri şi bare antiruliu mai ferme. În timpul compresiei şi detentei rapide, forţele de amortizare sunt cu aproape 20% mai mari decât valorile înregistrate cu suspensia standard. Aceasta înseamnă că diferenţa dintre cele două opţiuni de suspensie este de aproape de două ori mai mare decât la modelul predecesor. Un alt element al suspensiei M Sport – care acum se aplica şi la variantele cu tracţiune integrală ale noului BMW Seria 3 Sedan – este coborârea cu 10 milimetri a gărzii la sol.

Suspensie M adaptivă cu amortizoare controlare electronic
Ca alternativă la variantele de suspensie cu tehnologia de amortizoare standard, clienţii pot opta pentru suspensia M adaptivă. Aceasta combină caracteristicile suspensiei M Sport cu amortizoare controlate electronic. Capabilă să ofere forţă de amortizare fiecărei roţi în parte prin supape reglabile continuu, este cea mai sportivă şi cea mai confortabilă variantă de suspensie disponibilă pentru noul BMW Seria 3 Sedan.

Cea mai recentă versiune a acestui sistem de amortizare funcţionează cu supape noi şi un algoritm de control optimizat, care acum permite şi controlul în funcţie de sarcină al forţelor de amortizare. În plus, comutarea între diferitele moduri selectabile prin comutatorul Driving Experience Control are ca rezultat o variaţie mult mai perceptibilă a caracteristicilor de amortizare. În modul COMFORT, amortizoarele controlate electronic oferă un confort echilibrat pe distanţe lungi, în timp ce în modul SPORT încurajează un stil de condus mult mai dinamic. Pe lângă modificarea configuraţiei amortizorului, fiecare setare influenţează şi direcţia, răspunsul acceleraţiei şi dinamica de schimbare a transmisiei Steptronic. Acum, modul ADAPTIVE este în premieră disponibil la BMW Seria 3. Cu această setare, automobilul îşi ajustează automat reacţiile la stilul de condus. Sistemul de comandă răspunde la mişcările acceleraţiei şi direcţiei şi la poziţia manetei de selecţie pentru a face caracteristicile sistemului de propulsie şi ale suspensie să fie mai sportive sau mai orientate spre confort. Datele din program furnizate de sistemul de navigaţie opţional sunt utilizate şi ele pentru a pregăti automobilul pentru o viitoare intersecţie sau viraj.

Related posts