Bentley își extinde gama de modele hibride cu Flying Spur Hybrid

Da mai departe!

Bentley Motors oferă astăzi detalii despre cel mai nou model de lux al companiei în călătoria sa către electrificare. Lansarea noului Flying Spur Hybrid se bazează pe succesul celei de-a treia generații Flying Spur, folosind un al treilea sistem de propulsie inovator pentru cel mai ecologic Bentley de până acum. Noul Flying Spur Hybrid completează familia de modele hibride Bentley, subliniind angajamentul producătorului de automobile de lux față de strategia sa Beyond100 – de a deveni o organizație complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și cea mai importantă companie mondială de mobilitate de lux sustenabilă.

Cel mai recent membru al noii game hibride a Bentley demonstrează că hibridizarea nu compromite cu nimic luxul sau performanța. Combinația între motorul cu ardere internă și motorul electric oferă aceeași liniște rafinată în interior, indiferent de modul sau stilul de conducere.

Noua propulsie combină un motor V6 pe benzină, de 2,9 litri, cu un motor electric avansat, oferind o putere totală de 544 CP și un cuplu de 750 Nm – 95 CP mai mult decât Bentayga Hybrid. Noul Flying Spur devine, astfel, cel mai eficient Bentley, având capacitatea de a parcurge peste 700 km când este complet alimentat.

Cu rezerve de putere ridicate, cuplu superior și reacție rapidă a accelerației, cel mai recent model hibrid este un concurent serios pentru Flying Spur V8 în ceea ce privește accelerația, realizând sprintul de 0-100 km/h în 4,3 secunde. Noul propulsor asigură o reducere semnificativă a consumului de combustibil, oferind în același timp caracterul autentic Bentley de performanță rafinată, fără efort.

Noul Flying Spur încorporează un portofoliu de top de echipamente inteligente și intuitive, adaptate șoferului și pasagerilor. Pentru Flying Spur Hybrid, serviciile conectate vor include de acum și My Battery Charge, My Car Statistics, și My Cabin Comfort.

Pentru a oferi un feedback suplimentar șoferului, instrumentele de bord includ informații suplimentare care arată când mașina funcționează exclusiv cu unitatea EV și rata de regenerare la frânare sau la utilizarea motorului cu ardere internă.

În interiorul cabinei, comutatorul Start-Stop automat a fost înlocuit cu un control pentru cele trei moduri E – EV Drive, Hybrid Mode și Hold Mode, permițând șoferului să gestioneze utilizarea bateriei în timpul călătoriei. Modul EV Drive este activat imediat ce mașina este pornită și maximizează experiența de conducere electrică, ideală pentru conducerea în oraș și pentru călătorii mai scurte.

Fluxul de curent poate fi afișat, de asemenea, prin intermediul ecranului de infotainment unde pot fi urmărite statistici și pot fi setate perioadele pentru încărcarea vehiculului. Informații suplimentare despre sunt disponibile șoferului prin intermediul tabloului de bord, al afișajului și ecranului central, inclusiv autonomia, nivelul bateriei și informațiile de încărcare.

Diferențele vizuale exterioare pentru Flying Spur Hybrid includ o emblemă „Hybrid” pe aripile din față, guri de evacuare quad ovale și un conectorul de încărcare universal, acoperit, pe aripa spate stânga.

Propulsie proiectată pentru protecția mediului

Combinația dintre un motor extrem de eficient și un motor electric avansat oferă aceeași flexibilitate asociată cu motoarele W12 și V8, creând o experiență captivantă și extrem de rafinată.

Noul motor V6 de 2,9 litri atinge 416 CP și 550 Nm până la 5650 rpm, având o metodologie de proiectare similară cu motorul V8 de 4,0 litri. Turbocompresoarele twin-scroll și convertoarele catalitice primare sunt poziționate în V-ul motorului. Injectoarele de combustibil și bujiile au fost centralizate în fiecare cameră de ardere pentru a asigura modele de pulverizare și căi de ardere optime, iar axele cu came sunt variabile cu până la 50 de grade. Motorul livrează peste 150 CP pe litru, mai mult chiar decât cel de pe Flying Spur V8.

Motorul electric – situat între transmisie și motorul cu ardere internă – oferă până la 136 CP și 400 Nm. Motorul sincron cu magnet permanent oferă instantaneu  un cuplu complet pentru o accelerație silențioasă la pornirea de pe loc. Răspunsul rapid al cuplului minimizează orice întârziere asociată adesea cu timpul de răspuns al turbocompresorului.

Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de 14,1 kWh ce poate fi încărcată la 100% în doar două ore și jumătate (în funcție de regiune). Electronica de putere convertește energia stocată în bateria de înaltă tensiune pentru a alimenta motorul electric sau pentru a suplimenta energia pentru infrastructura electrică de 12V a vehiculului.

Grupul propulsor combinat accelerează Flying Spur Hybrid de la 0 la 60 mph în 4,1 secunde (Flying Spur V8: 4,0 secunde) și la o viteză maximă de 177 mph. Valorile reduse ale emisiilor de CO2 și consumul redus de combustibil sunt în proces de certificare și vor confirma poziția de cel mai ecologic propulsor al gamei.

Integrare subtilă a tehnologiei

Interiorul Flying Spur Hybrid este o combinație frapantă între cea mai recentă tehnologie, materiale și design de calitate, prezentând acum și funcțiile necesare unui vehicul hibrid plug-in.

Un buton dedicat permite controlul asupra celor trei moduri E – EV Drive, Hybrid Mode și Hold Mode. Acestea îi vor permite șoferului să gestioneze manual utilizarea bateriei în timpul unei călătorii – deși acest lucru poate fi gestionat și automat de către mașină:

EV DRIVE – este activat imediat ce mașina este pornită și maximizează experiența de conducere electrică. Acest mod este ideal pentru oraș și pentru călătorii mai scurte.

HYBRID – maximizează eficiența și autonomia folosind datele din sistemul inteligent de navigație. Acest mod este potrivit pentru călătoriile mai lungi și folosește modul E predictiv și funcția de recuperare a energiei în timp ce urmează direcțiile din sistemul de navigație. La introducerea unei destinații, mașina va activa automat modul de conducere corect pentru fiecare etapă a călătoriei, calculând în mod constant cea mai eficientă utilizare a încărcării bateriei și stocând energia electrică pentru secțiunile călătoriei în care este cea mai utilă – cum ar fi atunci când ajungeți în oraș. Sistemul va asigura atingerea unui grad de încărcare zero la momentul în care vehiculul ajunge la destinație, maximizând eficiența generală.

HOLD – folosește inteligent cele două sisteme pentru a menține încărcarea bateriei de înaltă tensiune pentru o utilizare ulterioară, conservând energia electrică. Acesta este modul implicit atunci când șoferul selectează Sport pentru a oferi atât un boost de putere cât și a activa funcția de recuperare a energiei.

Flying Spur Hybrid este livrat cu toate cablurile specifice necesare, facilitând încărcarea vehiculului la domiciliu sau prin punctele de încărcare industriale, la locul de muncă sau în parcările publice. În plus față de echipamentul standard furnizat, clienții pot alege și un suport de perete Bentley, disponibil ca opțiune gratuită, oferind o soluție atractivă care adăpostește unitatea de încărcare și stochează corect cablurile de încărcare.

Servicii conectate extinse

Flying Spur Hybrid încorporează un portofoliu de top de echipamente inteligente și intuitive adaptate șoferului și pasagerilor. Modelul este dotat cu un SIM încorporat, ceea ce înseamnă că serviciile conectate My Bentley nu mai solicită clienților să furnizeze propria conexiune de date. Gama de servicii My Bentley în mașină și la distanță este în continuă dezvoltare și este disponibilă clienților printr-o aplicație dedicată, pe platformele mobile Apple iOS și Android.

Serviciile de la distanță – în funcție de disponibilitatea regională – sunt accesibile prin intermediul aplicației My Bentley, incluzând o serie de funcții – de la „Găsiți mașina” și „Blocați mașina”, până la starea și statisticile mașinii.

Funcțiile specifice noului Flying Spur Hybrid:

STATISTICILE MAȘINII – care oferă o imagine de ansamblu asupra datelor vehiculului. Puteți vizualiza ora și data călătoriilor recente, precum și distanța parcursă ultima dată, viteza medie, timpul de călătorie și consumul mediu de combustibil / electricitate.

ÎNCĂRCARE BATERIE – permite inițierea de la distanță a încărcării bateriei vehiculului, atât timp cât vehiculul este conectat la rețea. Puteți stabili timpul disponibil, caz în care sistemul de încărcare va calcula o rată de încărcare pentru a atinge cel mai înalt nivel de încărcare raportat momentul estimat al plecării.

CONFORT ÎN CABINĂ – permite încălzirea sau răcirea de la distanță a interiorului până la o temperatură optimă de 22°C, înainte de călătorie.

Un model distinct în gama Flying Spur

Flying Spur Hybrid dispune de șapte culori de vopsea Bentley, care pot fi alese standard, culori care au fost atent selectate pentru a pune în valoare caracterul și stilul mașinii. De asemenea, clienții își pot alege din gama suplimentară de vopsea, de peste 60 de culori, inclusiv nuanțe Mulliner și culori personalizate. Specificația Blackline oferă o alternativă contemporană la elementele exterioare nichelate, inclusiv o versiune neagră a mascotei de pe radiator, Flying B, iluminată opțional, pentru o estetică exterioară mai contemporană.

O emblemă Hybrid pe aripile din față, guri de evacuare ovale quad și conectorul de încărcare universal acoperit de pe aripa spate stânga sunt specifice noului model. Roțile standard de 20” sunt completate de gama de roți opționale de 21” în finisaj vopsit gri mat sau lucios și 22” Mulliner Driving Specification, în trei finisaje diferite.

Interiorul Flying Spur Hybrid este un exemplu perfect de expertiză Bentley de creare a unui habitaclu modern, luxos, inovator, de neegalat. Elegant, interiorul are scaune extrem de confortabile, disponibile în cinci culori de piele, cu tema „Wing” a Bentley pe consola inferioară și pe fascia. Pentru o gamă și mai extinsă, opțiunea Colour Specification adaugă încă 10 culori de piele și două configurații interioare în două tonuri.

Toate exemplarele Flying Spur sunt fabricate la sediul Bentley din Crewe – prima fabrică din lume pentru producția de mașini de lux neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Comenzile clienților pot fi preluate începând cu această vară, iar primele livrări vor avea loc înainte de sfârșitul anului 2021.

Related posts