Bentley Flying Spur V8 – lux și pentru șofer

Da mai departe!

Sedanul de lux Bentley Flying Spur a primit de curând și versiune V8. În această formă, mașina de vis a ajuns la testele AutoReport.ro


Înainte de toate, trebuie să spunem că aceasta este a treia generație Bentley Flying Spur. Luxosul sedan britanic a devenit mai modern, mai luxos, dar a primit și o versiune care ține pasul cu moda downsizingului, acest V8.
Designul exterior îndrăzneț al Flying Spur se bazează pe o viziune nouă și modernă, care este inconfundabilă Bentley. Cu un ampatament mărit cu 130 mm comparativ cu modelul de a doua generație, noul Flying Spur are acum linii mai puternice, mai musculoase, care străbat toată lungimea mașinii.
Modelul de test are o culoare specifică Mulliner. Specificația Blackline oferă o alternativă contemporană pentru sistemele de iluminat exterioare, inclusiv o versiune întunecată a mascotei Flying B iluminată opțional, iar pentru o estetică exterioară mai sportivă. Caracteristicile exterioare standard ale noului model V8 includ jantele de 20 inci din aliaj vopsit, cu 10 spițe, emblema V8 pe aripi și patru guri de evacuare pentru eșapament.
Flying Spur V8 este cu 100 kg mai ușor decât versiunea W12, făcându-l să mai agil și mai receptiv, cu o personalitate distinctă.
Sub capota modelului de test se află motorul Bentley V8 turbo de 4,0 litri, care produce o putere de vârf de 550 CP (404 kW) și folosește un sistem twin-turbo pentru a atinge cuplul maxim de 770 Nm, la puțin sub 2000 rpm. Pentru a maximiza economia de combustibil, V8 poate opri patru dintre cei opt cilindri în condiții de încărcare ușoară, atunci când cererea de cuplu este sub 235 Nm și turația motorului este sub 3000 rpm.
Recunoaștem că l-am condus pe toate modurile disponibile, iar plăcerea de a apăsa pedala și a simți imediat cu sprintează această mașină de aproape 2 tone și jumătate este inegalabilă. Acesta este al doilea V8 de la Bentley condus de noi, iar îmbunătățiri subtile de dinamică se simt la noul model. Comportamentul dinamic este ireproșabil, iar puterea oferită este livrată prompt.
Flying Spur V8 este cu 100 kg mai ușor decât versiunea W12, mai agil și mai receptiv, cu o personalitate distinctă. Noul model include cele mai noi tehnologii pentru propulsor și șasiu: Suspensie pneumatică adaptivă; Vectorizarea cuplului prin frână; Controlul dinamicii de condus și Direcția electrică, toate acestea fiind caracteristici standard. În plus, clienții pot adăuga și performanta tehnologie electrică activă anti-ruliu de 48 V a Bentley (Bentley Dynamic Ride) și direcția integrală electronică, pentru o agilitate și mai mare.
Noul model include Suspensie pneumatică adaptivă, Vectorizarea cuplului prin frână, Controlul dinamicii de acționare și direcția electrică, toate acestea fiind oferite ca standard.
Flying Spur V8 este echipat cu bare anti-ruliu ușoare, frontale și spate, pentru o manevrabilitate excepțională. În plus, șasiul adaptiv poate avea ca sistem opțional performanta tehnologie electrică activă anti-ruliu de 48 V a Bentley (Bentley Dynamic Ride) și direcția integrală electronică pentru o agilitate și mai mare.
Sistemul Dynamic Ride controlează confortul de deplasare și ruliul, atenuând mișcarea excesivă prin decuplarea roților, cu posibilitatea de a aplica apoi, în numai 0,3 secunde, până la 1300 Nm cuplu anti-ruliu la virare, pentru a menține poziția orizontală și stabilă.
Suspensia pneumatică utilizează arcuri pneumatice cu trei camere, care conțin cu 60% mai mult volum de aer comparativ cu generația anterioară Flying Spur.
Acest lucru permite o mai mare anvergură variației de rigiditate de la nivelurile sportive la confortul unei limuzina de lux, în funcție de modul selectat de șofer.
Direcția integrală electronică opțională este o caracteristică tehnologică complet nouă pentru Flying Spur, care îmbunătățește atât stabilitatea la viteze de croazieră pe autostradă, cât și manevrabilitatea în oraș. În timpul manevrelor cu viteză redusă, sistemul direcționează roțile din spate în direcția opusă roților din față. Acest lucru are ca efect scurtarea ampatamentului, reducerea cercului de virare, creșterea agilității și facilitarea semnificativă a parcării.
În timpul manevrelor la viteze ridicate, sistemul direcționează roțile din spate în aceeași direcție cu roțile din față, sporind stabilitatea și permițând depășirile și schimbările de bandă în siguranță. Direcția integrală electronică înseamnă că nu există nici un compromis între încrederea la viteze mari și confortul la viteză redusă.
Interiorul noului Flying Spur V8 este o demonstrație a expertizei Bentley de creare a unul habitaclu modern de lux și inovație de neegalat. Elegant și unic, modelul oferă scaune extrem de confortabile, în cinci culori de piele și tema de design „Wing” a Bentley pe consola inferioară și pe planșa de bord. Pentru opțiuni suplimentare, opțiunea de culoare adaugă încă 10 culori de piele și două configurații interioare în două tonuri de culoare.
Furnirul orizontal se continuă dinspre bord pe uși, subliniind dimensiunile generoase ale cabinei. Lemnul de nuc Crown Cut este oferit ca standard și utilizează un proces de tăiere dreaptă, pentru a oferi un finisaj contemporan. Gama de opțiuni cuprinde alte șapte tipuri de furnir, plus un finisaj tehnic din fibră de carbon, cu luciu ridicat. Finisajul cu dublu furnir poate fi de asemenea specificat pentru toate tipurile de furnir, adăugând o notă în plus personalizării cabinei, cu finisaj Côtes de Genève disponibil special pentru consola centrală frontală.
Afișaj rotativ Bentley este disponibil și pe noul Flying Spur V8. Când este apăsat butonul de pornire a motorului, secțiunea de furnir din mijlocul tabloului de bord se rotește pentru a dezvălui un ecran tactil de 12,3 inci. A doua față a afișajului are trei cadrane analogice elegante, care arată temperatura exterioară, o busolă și un cronometru. O detoxifiere digitală completă poate fi selectată cu cea de-a treia față, pentru a vă bucura pur și simplu de suprafața din furnir de lemn continuă de jur împrejurul cabinei.
Pe locurile din spate se găsește acum o nouă telecomandă cu ecran tactil, care se integrează aproape invizibil în consolă, dar este ușor de folosit la simpla atingere a unui buton, pentru utilizare la distanță. Aceasta permite accesul la o gamă largă de aplicații, inclusiv controlul tuturor jaluzelelor, funcția de masaj a scaunelor din spate și controlul climatizării din spate și poate fi utilizată pentru pre-selectarea configurațiilor de lumină precum Mood Lighting.
Flying Spur încorporează un portofoliu de echipamente inteligente și intuitive, adaptate șoferului și pasagerilor. Un SIM încorporat permite conectarea la serviciile Bentley, fără a mai solicita clienților să furnizeze propria conexiune de date. Serviciile My Bentley în mașină și la distanță reprezintă o gamă continuă de servicii disponibile clienților printr-o aplicație dedicată, prezentă atât pe platformele mobile iOS, cât și Android.

Serviciile de la distanță – în funcție de disponibilitatea regională – sunt accesibile prin intermediul aplicației My Bentley, incluzând o serie de funcții pe care clienții noștri le așteaptă acum – de la „Găsiți mașina” și „Blocați mașina”, până la starea și statisticile mașinii – inclusiv integrarea cu alte funcții, cum ar fi sistemul de pre-încălzire în parcare, atunci când acesta este instalat.
Alte caracteristici prin intermediul sistemului de infotainment al automobilului includ Apple CarPlay®, hărți fotorealiste și avertizare prealabilă asupra schimbării condițiilor rutiere sau a traficului prin intermediul serviciului local de informare asupra pericolelor.
Prin intermediul unei game de echipamente opționale, inclusiv tabletele Rear Seat Entertainment, opțiuni audio până la sistemul Naim pentru Bentley, lider în industrie și chiar și luxul unui refrigerator de băuturi cu spațiu pentru două sticle, cabina din spate a Flying Spur este locul perfect de lucru sau relaxare pe drum.
Noul frigider pentru sticle se află între scaunele din spate, în spatele cotierei centrale. Cu două niveluri de răcire de la + 6 ° C la -6 ° C și o capacitate de șase băuturi răcoritoare de 330 ml, patru sticle de 500 ml sau două sticle de șampanie de 750 ml, permite o selecție de băuturi potrivită oricărei călătorii. Un design complet nou asigură ocuparea unui spațiu mult mai mic decât la generația anterioară Flying Spur, ceea ce înseamnă o intruziune mai mică în vastul spațiu de depozitare de 420 litri din portbagaj.
În cabina din spate, clienții pot specifica, de asemenea, o configurație cu patru locuri, beneficiind de o consolă care se extinde pe toată lungimea cabinei. Configurația cu patru locuri este declarația supremă în materie de design, confort și lux. Consola include un nou suport pentru telecomanda cu ecran tactil de 5 ”, suporturi duble pentru pahare, spații de depozitare suplimentară și opțiunea unui punct de încărcare wireless. Cotiera din spate include un finisaj metalic strălucitor și ascunde două porturi USB și o priză de alimentare de 12v.
Măsuțele de picnic acționate electric, montate în spătarele scaunelor din față, pot fi acționate printr-o singură apăsare de buton. Măsuța, acoperită cu furnir, coboară electric și dezvăluie o suprafață de piele cu o adâncitură pentru instrumentul de scris. Ținând butonul apăsat, măsuța revine, elegant, la poziția sa inițială.
Cercetările din ultimii zece ani arată o schimbare semnificativă a modului de utilizare al Flying Spur cu o tendință de trecere de la proprietarii conduși de șofer către clienții care conduc ei înșiși, cu pasageri care îi însoțesc. Cercetările globale au demonstrat, de asemenea, că peste 40% dintre clienți călătoresc cu pasageri pe scaunele din spate, cel puțin o dată pe săptămână. Aceste date au fost utilizate pentru a dezvolta cea mai recentă iterație a noului grand tourer cu patru uși, accentul fiind pus pe experiența șoferului, păstrând în același timp un habitaclu care combină luxul rafinat cu tehnologia integrată, de ultimă generație.
Bentley Flying Spur încorporează tot ce este mai nou în materie de tehnologie și siguranță. Sistemul Adaptive Cruise Control (ACC), incluzând funcții precum Stop & Go, Predictive ACC și Traffic Assist, permite șoferului să mențină o distanță prestabilită față de vehiculul din față. Predictive ACC utilizează datele de navigație, senzorii și camerele pentru a prezice următoarele viraje, ieșirile din oraș și modificările limitelor de viteză și poate adapta viteza mașinii în consecință.


Bentley Flying Spur V8
Viteza maximă: 290 km/oră (limitată)
Acceleratie 0-100 km/h s: 4,5
L/l/î: 5.316/2.220/1.483
Masă proprie: 2.330 kg
Volum Portbagaj: 484 litri
Motor/cilindree: V8 – 3.996 cmc
Putere (CP): 550 la 6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 770 la 2.000 rpm
Consum mediu: 11 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts