Automobile Bavaria devine importator oficial INEOS și va comercializa vehiculul de teren Grenadier în România

Da mai departe!

INEOS Automotive a nominalizat partenerul care va opera primul centru de vânzări al modelului Grenadier în România. Importatorul ales de grup este Automobile Bavaria, companie care a deținut la un moment dat și titlul de importator oficial al BMW și MINI.

Până la sfârșitul anului 2022, grupul INEOS, nou venit în lumea automobilelor, intenționează să dezvolte o rețea de 200 de puncte de vânzare și service pentru noul Grenadier în 50 de țări, incluzând grupuri renumite de dealeri auto, specialiști 4×4 și distribuitori de echipamente agricole.

Partenerul confirmat pentru România este Automobile Bavaria din București. INEOS colaborează cu acest distribuitor în vederea amenajării showroom-ului, care urmează să fie finalizat și să își primească clienții în următoarele câteva luni. INEOS oferă și un program de training intensiv pentru partenerul de distribuție și pentru tehnicienii de service.

„Ne-am străduit timp de peste un an să găsim un partener de distribuție care este la fel de entuziast și convins de Grenadier ca și noi”, spune Klaus Hartmann, directorul pentru Europa al INEOS Automotive. „Am ales un partener care cunoaște utilizatorii de autovehicule 4×4 și nevoile acestora și are experiență în furnizarea de servicii excepționale pentru satisfacția clienților noștri. Împreună cu acest partener, suntem convinși că vom reuși să oferim clienților Grenadier consilierea, informațiile și sprijinul de care au nevoie”.

În 2017, Jim Ratcliffe, președintele INEOS, un împătimit al mașinilor și un aventurier experimentat, a identificat o nișă pe piața auto, respectiv autovehicule 4×4 simple, utilitare, funcționale, concepute pentru utilizare intensă și fiabilă în zilele noastre. Acesta a înființat INEOS Automotive Limited, aducând laolaltă o echipă de profesioniști cu experiență în domeniul auto, care să transforme viziunea în realitate, cu o perspectivă modernă în ceea ce privește dezvoltarea și producția unui nou autovehicul 4×4.

Combinând spiritul și designul britanic robust cu rigoarea ingineriei germane, Grenadier trebuie să fie un 4×4 fără compromisuri, construit de la zero. Proiectat pentru a face față în orice situație, acesta oferă capacitate off-road, durabilitate și fiabilitate de top în clasa sa, pentru cei care depind de un autovehicul ca instrument de lucru, indiferent unde s-ar afla în lume.

Deocamdată, specificațiile tehnice ale INEOS Grenadier pentru România nu au fost confirmate, însă primele infomații arată că vehiculul va fi oferit în variante cu motor diesel sau pe benzină cu puteri cuprinse între 249 și 285 CP. Pentru informații referitoare la prețuri, clienții vor trebui să ia legătura direct cu distribuitorul Automobile Bavaria.

INEOS Automotive este o filială a grupului INEOS, producător de top de produse petrochimice, produse chimice de specialitate și produse petroliere. Grupul are 26.000 de angajați în 36 de companii, cu o rețea de producție care acoperă 194 de unități de producție în 29 de țări. De la vopseluri la mase plastice, de la textile până la tehnologie, de la medicamente la telefoane mobile, materialele fabricate de INEOS îmbunătățesc aproape fiecare aspect al vieții moderne. În 2019, INEOS a avut vânzări de aproximativ 61 de miliarde USD și un EBITDA de aproximativ 6 miliarde USD.

Related posts