Audi a dat în judecată firma chinezească NIO și a câștigat

Da mai departe!

Constructorul german Audi, parte din grupul Volkswagen, a dat în judecată producătorul chinez Nio, care a intrat începând de anul trecut pe piața din Europa, inclusiv în Germania, cu modele care poartă denumiri asemănătoare cu cele ale Audi.

Judecătorii din Munchen au decis că marca Nio încalcă drepturile mărcii Audi prin folosirea denumirilor ES6, ES7 și ES8 pentru noile modele pe care le-a lansat în Europa. Procesul a fost deschis de cei de la Audi, care au considerat că propriile modele S6, S7 și S8 ar putea fi afectate de modelele cu denumiri apropiate ale chinezilor. „Litera adițională E nu asigură un caracter distinctiv suficient”, au motivat judecătorii germani. „Identitiatea cel puțin fonetică ar conduce la un risc de confuzie”, au mai spus aceștia pentru a-și justifica decizia în favoarea Audi. Motivarea instanței face referire și la faptul că unii clienți ar putea considera că litera e este adăugată de Audi pentru motorizări electrice ale modelelor S6, S7 sau S8 și considere că sunt mașini produse de marca germană.

Procesul a început încă din luna octombrie 2021, fiind amânat de mai multe ori pentru audierea martorilor. Legislația prevede și posibilitatea unei amenzi de 250.000 de euro sau până la șase ani închisoare, pentru directorul companiei care nu respectă prevederile legislației privind înregistrarea de mărci comerciale. Instanța a impus interzicerea publicătății acestor modele în Germania. Între timp, pe piața din Germania, primul model lansat de Nio, ES7, a fost rebotezat EL7.

Decizia de acum nu este definitivă, astfel că este de așteptat ca Nio să facă apel la o instanță superioară pentru a-și câștiga dreptul de a vinde mașinile cu numele inițiale.

Related posts