Audi a acționat în judecată producătorul chinez Nio pentru încălcarea drepturilor unor mărci înregistrate

Da mai departe!

Germanii de la Audi, parte a grupului Volkswagen, au chemat în instanță reprezentanții producătorului chinez Nio pentru încălcarea drepturilor asupra unor mărci înregistrate.

Publicația germană Handelsblatt scrie că marca premium Audi a intentat un proces la tribunalul din Munchen împotriva producătorului chinez de vehicule Nio. Subsidiara grupului Volkswagen își întemeiază dosarul pe o presupusă încălcare a drepturilor asupra unor mărci.

Mai exact, germanii consideră că decizia celor de la Nio de a își numi două modele ES6 și ES8 încalcă drepturile deținute de Audi asupra mărcilor S6 și S8, numele unor cunoscute vehicule.

Deocamdată, conform agenției Reuters, oficialii Nio au refuzat să comenteze informația, iar purtătorul de cuvânt al Audi nu a fost disponibil.

Nio, un brand premium care până acum și-a vândut produsele în China, a intrat pe piața norvegiană în luna mai a anului trecut și intenționează să își lanseze produsele în Germania, Olanda, Suedia și Danemarca înainte de sfârșitul anului.

Cu doar câteva zile în urmă, pe 15 iunie, chinezii au lansat și SUV-ul electric ES7. Acesta are trei variante de baterii – 75 kWh, 100 kWh și 150 kWh – cel mai mare asigurând, conform companiei, o autonomie de până la 850 km.

Se pare că, deși numele modelelor Nio erau cunoscute de mult timp, Audi a reacționat doar când chinezii au demarat planul de a se extinde pe piața europeană.

Related posts