Au fost stabilite cele șapte finaliste ale Car of The Year 2023

Da mai departe!

Juriul competiției europene Car of The Year a stabilit cele șapte modele care intră în finala al cărei câștigător va fi anunțat la începutul anului viitor.

Ca în fiecare an juriul competiției Car of The Year (COTY – Mașina Anului în Europa), a stabilit șapte modele finaliste dintr-un total de 27 de vehicule ajunse în semifinală. Spre deosebire de anii anteriori, finalistele acestei ediții sunt, toate, hibride sau electrice.

Cele șapte nominalizate sunt, în ordine alfabetică:Jeep Avenger, Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X, și Volkswagen ID. Buzz.

Faptul că pe lista finalistelor sunt numai mașini electrice și hibride nu este deloc o surpriză dacă avem în vedere că, luând în calcul doar ultimele patru ediții, două dintre cele patru vehicule câștigătoare – Kia EV6 în 2022 și Jaguar I-Pace în 2019 – au fost electrice, al treilea (Peugeot 208) are atât variantă hibrid cât și electrică, și unul (Toyota Yaris în 2020) este hibrid.

Nominalizarea a șapte modele hibride sau electrice pentru finală nu este singura premieră. Dacă până acum modelul câștigător era anunțat în cadrul expoziției auto de la Geneva, care are loc în primăvară, Car of The Year 2023 va fi anunțat mult mai aproape de începutul anului în care va purta mult-dorita titulatură, mai exact în ianuarie, pe 13, când debutează expoziția auto de la Bruxelles.

Motivul acestei modificări și trecerea anunțului final de la un salon auto internațional cu renume, precum Geneva Motor Show, la aproape necunoscutul Salon Auto de la Bruxelles, are la bază mutarea evenimentului elvețian la Doha.

Related posts