Aston Martin a lansat versiunea finală cu combustie internă a supermaşinii sale sport V12 Vantage 

Da mai departe!

Aston Martin a lansat miercuri versiunea finală a maşinii sale sport V12 Vantage cu combustie internă, în serie limitată, înainte ca producătorul britanic de automobile de lux să înceapă trecerea treptată la o gamă electrică.

”Acest V12 Vantage este într-adevăr un cântec de lebădă”, a declarat preşedintele general şi investitor al Aston Martin, Lawrence Stroll.

”Există o istorie a V12 Vantages la această companie care datează de câteva decenii în urmă şi va fi ultimul pe care îl facem… înainte de a trece la hibridizare şi electrificare.”

Aston Martin intenţionează să lanseze primul său vehicul complet electric în 2025 şi a declarat că din 2026 toate gamele de maşini noi vor avea o opţiune electrică.

Marca de maşini aleasă de agentul secret fictiv James Bond a avut o perioadă dificilă după ce a devenit companie publică în 2018, nu a îndeplinit aşteptările şi a consumat bani.

În 2020, a obţinut noi investiţii de la miliardarul Stroll.

V12 Vantage şi DBX707, un SUV de lux, sunt primele două vehicule noi ale producătorului auto, produse sub Stroll.

Aston Martin a încorporat tehnologia în maşinile sale de la acţionarul Mercedes-Benz, care în 2020 şi-a crescut participaţia în producătorul de automobile aflat în dificultate.

V12 Vantage, care funcţionează cu un motor pe benzină, este limitat la 333 de unităţi la nivel global, cu un preţ de pornire de aproximativ 300.000 USD.

Stroll a spus că cererea pentru acest automobil a depăşit de trei ori oferta.

Din 2007, Aston Martin a folosit cel mai mare motor în cel mai mic model, pentru a crea Vantage.

Vânzările de maşini premium şi de lux au crescut în 2021, în special pe pieţele globale cheie precum China şi Statele Unite, deoarece restricţiile de călătorie cauzate de pandemie au lăsat consumatorii înstăriţi cu un venit disponibil mai mare.

Related posts