Anvelope all season sau anvelope de vară? Care ar fi varianta corectă?

Da mai departe!

Sunt necesare anvelopele de vară odată cu schimbarea sezonului? Aceasta este întrebarea cea mai răspândită de pe buzele tuturor șoferilor. Este o întrebare cât se poate de pertinentă, mai ales atunci când pe piață există o multitudine de anvelope all season, ce pretind a fi perfecte pentru orice anotimp. Putem spune cu siguranță că nu întotdeauna anvelopele all season sunt varianta optimă pentru nevoile tale.

Care sunt diferențele?

Anvelopele all season pot face de multe ori o muncă superficială, fiind un compromis în cazul în care nu ne permitem doua seturi de anvelope, pentru fiecare sezon. Anvelopele all season nu excelează cu adevărat în niciun sezon, mai ales in iernile dificile de la noi din țară.

Nu se comportă excelent în toate condițiile meteorologice, de aceea nu permit vehiculului sa aibă aderență maximă atât pe zone uscate cât și pe zone acoperite cu apă, gheață sau zăpadă. Putem spune că sunt o soluție de mijloc, îndeplinind nevoile de bază ale sezonului fără a face performanță în vreunul.

Sunt diferite de anvelopele de vară deoarece nu prezintă în designul benzii de rulare caneluri special concepute pentru evacuarea optimă a apei. Proiectarea corectă a benzii de rulare asigură un control bun asupra mașinii, mărește aderența și controlul vehiculului în timpul condusului.

Este adevărat că anvelopele all season pot oferi performanțe echitabile în cea mai mare parte a timpului. Cu toate acestea, nu sunt cea mai buna variantă pentru anotimpul vară-iarnă, de cele mai multe ori ne pot pune în pericol în condiții meteorologice extreme.

În timpul verii, drumurile tind să se încălzească, astfel încât anvelopele trebuie optimizate pentru a face față cu brio temperaturilor ridicate. Cum temperaturile cresc peste 15 grade Celsius, anvelopele de vară sunt concepute pentru o frânare mai rapidă decât alte tipuri de anvelope.

Acest lucru este posibil datorită faptului că anvelopele de vară dispun de compusi speciali în compoziție și modele deosebite pe banda de rulare pentru a oferi un nivel ridicat de aderență pe drumurile umede și uscate. Acestea rămân mai moi la temperaturi calde pentru a aluneca cu ușurință pe carosabilul umed și uscat.

Pneurile de vară oferă, de asemenea, o stabilitate ridicată în curbe și o performanță optimă a kilometrajului.

Anvelopele de vară se pot împărți în două categorii, anvelope de zi cu zi și anvelope de performanță.

Anvelopele high performance sunt proiectate pentru a oferi performanțe maxime pe toate tipurile de drum. Sunt fabricate în general pentru mașinile sportive și pentru pasionații de curse, ce vor cauciucuri de încredere, robuste și rapide.

Anvelopa Michelin Pilot Super Sport este un pneu de mare performanță ce se află în toate topurile ca fiind una dintre cele mai apreciate anvelope din segmentul său. Prezintă un design inteligent al benzii de rulare pentru o aderență excelentă pe drumuri ude și uscate și pentru o durată de viață ridicată.

Această anvelopă în urma testelor poate rezista până la 48,000 km, prezentând o uzură uniformă pe banda de rulare.

Este excelentă pentru a rula pe timp de vară, cu temperaturi ridicate, în confort și siguranță. Este construită cu cea mai nouă tehnologie astfel încât dispune de toate caracteristicile unei anvelope premium ce nu va dezamăgi niciodată!

Related posts