Am nevoie de anvelope speciale pentru mașina electrică?

Da mai departe!

Când ești pe punctul de a cumpăra anvelope noi, îți dai seama că ai opțiuni nesfârșite și de multe ori acest lucru te poate deruta. În prezent, în magazine online de anvelope poți găsi cauciucuri performante, anvelope all terrain, anvelope all season, de vară sau iarnă și tu trebuie să alegi cea mai bună variantă pentru tine și mașina ta.

Dacă ai o mașină electrică trebuie să iei în considerare anumite aspecte înainte să cumperi un set nou de anvelope.

O asemănare împărtășită între anvelopele auto obișnuite și cele electrice este faptul că acestea trebuie să ofere cele mai bune performanțe, eficiență și confort posibil. Din această cauză, producătorii de anvelope au decis să creeze și să producă anvelope speciale pentru mașinile electrice.

Greutatea este un factor care impune ca vehiculele electrice să aibă anvelope speciale. Masa suplimentară a mașinilor electrice pune pneurile sub mai multă tensiune. Anvelopele vehiculelor electrice trebuie să aibă pereți laterali mai puternici pentru a face față acestei greutăți. Bateria grea a vehiculului crește și sarcina acesteia. Producătorii trebuie să proiecteze forma cavității anvelopei pentru a ajuta banda de rulare să rămână în contact cu șoseaua.

Banda de rulare este și mai vitală, deoarece determină rezistența la prindere și rulare a vehiculului. Este, de asemenea, responsabilă și pentru zgomotul produs de anvelope în timpul mersului. Pentru a obține cât mai puțin zgomot posibil, trebuie analizate dimensiunile individuale ale blocurilor și canelurilor pentru a asigura cel mai bun compromis.

Doar câțiva producători de anvelope dețin în portofoliu anvelope specifice pentru vehiculele electrice. De exemplu, Michelin a proiectat un model din gama Energy special pentru mașinile electrice. Anvelopa este menită să reducă zgomotul interior cu 40% și rezistența la rulare cu 20%.

Cu toate acestea, mai multe modele electrice optează pentru anvelope de înaltă performanță în loc de roți special concepute pentru vehiculele electrice. Goodyear, de exemplu, sugerează anvelope care se concentrează mai mult pe performanța sportivă.

Continental a lansat anvelopa pentru mașini electrice Conti.eContact ce se deosebește de celelalte anvelope prin rezistența deosebită la rulare, zgomot redus și kilometraj mare. Datorită designului special, anvelopa Conti.eContact promite minime emisii fonice și o distanță de frânare pe carosabil ud mult scurtată față de alte tipuri de anvelope.

Pentru a asigura cea mai bună experiență de conducere posibilă, ai nevoie de anvelope care îndeplinesc cerințele vehiculelor electrice. Lipsa unui motor înseamnă că vehiculele electrice sunt aproape silențioase și absența zgomotului motorului te va face să auzi mai mult zgomotul rutier, deci ai nevoie de anvelope mai puțin zgomotoase.

Aceste diferențe pot face ca anvelopele pentru mașini electrice să coste mai mult decât cele pentru vehicule obișnuite. Când îți înlocuiești roțile, este mai bine să le înlocuiești cu o marcă similară cu cea cu care ai cumpărat vehiculul electric.

Când achiziționezi pneuri noi pentru mașina electrică, acordă-ți timp și cercetează bine piața înainte să iei o decizie. Acest lucru te va ajuta să cumperi roți potrivite pentru tipul de mașină care să îți ofere o manevrare deosebită, rezistență bună la rulare și o experiență de conducere excelentă.

Related posts