Alfa Romeo anunță că va produce un supercar

Da mai departe!

Alfa Romeo a anunțat că va produce o nouă super-maşină. Aceasta va oferi un motor cu o putere de 700 CP și va concura cu supercarurile de lux produse de Ferrari, Porsche sau Lamborghini. 

Viitorul coupe 8C va fi echipat cu un motor turbo care va avea tracţiune integrală, electrică. Producţia totală a motorului va fi de cel puţin 700 de cai putere, urmând ca bolidul să accelereze de la 0 la 60 de mile pe oră în mai puţin de 3 secunde. Compania nu a precizat care va fi viteza maximă a modelului 8C.

Fiat, compania care deţine Alfa Romeo, a mai anunţat vineri că va lansa mai multe SUV-uri şi încă un model ”specializat”, un coupe bazat la automobilul Giulia, numit GTV.

Super-maşina 8C pare să fie un pas destul de mare pentru un brand care tocmai revine în forţă pe piaţa americană, dominată de SUV-uri şi crossovere de lux.

Majoritatea celor opt maşini promise de Alfa pentru a fi comercializate pe piaţa americană în următorii ani sunt de dimensiuni maari. Anul trecut, sedanul Giulia şi SUV-ul Stelvio au primit note mari în rândul cumpărătorilor şi analiştilor, aşa că este de aşteptat ca brandul să continue să producă modele noi pentru a concura cu Macan, cel mai vine vândut model al Porsche, şi cu automobilul F-Pace al Jaguar.

Alfa Romeo a mai produs modelul 8C Competizione între 2007 și 2010, modelul anunțat azi urmează să fie o nouă abordare a acestui model.

Related posts