Alexandra Marinescu, pregătiri pentru Formula 4 la Silverstone

Da mai departe!

Alexandra Marinescu, un pilot român de curse de 16 ani a participat săptămâna trecut la o sesiune de
teste de Formula 4 cu echipa Richardson Racing, pe circuitul de la Silverstone din Marea Britanie. Ea este prima româncă pilot de monoposturi și totodată una dintre puținele fete ce concurează în sporturile cu motor la nivel global.

Alexandra vrea să participe în cea de a doua jumatate a Campionatului Britanic de Formula 4 din acest sezon iar testele de vineri s-au încadrat în programul de pregătire necesar intrării în competitie. Deși perioada de acomodare a fost extrem scurtă iar singura pregătire dinaintea intrarii pe pistă a fost făcută joi pe simulatorul circuitului, Alexandra a reușit destul de repede să găseasca un ritm bun și să-și îmbunătățeasca timpii
de la un tur la altul.
Alexandra Marinescu: “A fost mai bine decât mă așteptam. Am început mai încet dar apoi progresiv, de la antrenament la antrenament, scădeam câte 3 secunde. De la un tur la altul am început să simt mai bine mașina, spre deosebire de începutul sesiunii. Prima tură a fost cea mai dificilă parte a antrenamentului, până m-am obișnuit iar cu volanul, cu modul în care se virează – total diferit față de ce eram eu obișnuită din karting”.
Testele de la Silverstone s-au desfășurat în condiții mixte, însă în cea mai mare parte pe uscat, cu temperaturi ale aerului de până la 20 de grade Celsius. Sesiunea a reprezentat prima interacțiune a Alexandrei din acest an cu monoposturile, precum și prima experiență pe circuitul Britanic. Monoposturile de Formula 4 au un șasiu monococă din fibră de carbon construit de producătorul Francez Mygale, iar motorul este Ford EcoBoost de
1.6 litri ce dezvoltă maximul permis de 160 CP.

La începutul acestei săptămâni a fost lansată și o campanie de strângerede fonduri pentru ca Alexandra să reușească să faca rost de suma necesară participării în Formula 4.

Related posts