Acţiunile Tesla au urcat ieri cu până la 12%

Da mai departe!

Acţiunile producătorului american de automobile electrice Tesla au crescut marţi cu până la 12%, iar capitalizarea companiei s-a mărit cu peste 40 de miliarde de dolari, dând un nou impuls averii miliardarului Elon Musk, în urma informaţiei că titlurile companiei vor fi incluse în indicele S&P 500 pe 21 decembrie, transmite Reuters.

În urma acestui avans, averea lui Elon Musk s-a mărit cu 15 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

La o capitalizare de cel puţin 400 de miliarde de dolari, Tesla ar reprezenta peste 1% din valoarea totală a companiilor listate în S&P 500, fiind posibil să fie cea mai valoroasă companie care este inclusă în acest indice.

S&P DJI a anunţat luni că includerea Tesla va necesita ca fondurile care urmăresc indicele să vândă acţiuni în valoare de circa 51 de miliarde de dolari din deţinerile lor actuale, pentru a cumpăra acţiuni Tesla şi a-şi reechilibra portofoliile în conformitate cu indicele.

Acţiunile Tesla au crescut de peste cinci ori în acest an, iar marţi au avansat cu 11%, la 453,42 dolari pe unitate, fiind pe locul opt între cele mai tranzacţionate titluri, la scurt timp după deschiderea bursei.

La o capitalizare de circa 430 de miliarde de dolari, Tesla valorează mai mult decât a crescut S&P luni, după ştirile privind succesul studiului clinic în fază finală pentru vaccinul împotriva Covid-19 al companiei Moderna.

Capitalizarea de piaţă combinată a S&P 500 este de aproape 32.000 de miliarde de dolari, iar datele S&P DJI de la începutul anului arată că investiţiile indexate la acesta au atins 4.600 de miliarde de dolari.

Related posts