Acţiunile Renault, partenerul de alianţă al Nissan, afectate de deprecierea semnificativă a yenului

Da mai departe!

Acţiunile Renault şi-au extins pierderile marţi, după ce deprecierea semnificativă a yenului a generat discuţii privind posibilul impact asupra câştigurilor producătorului auto francez, ţinând cont că acesta deţine o participă majoritară în compania niponă Nissan, spun traderii, transmite Reuters.

Moneda japoneză şi-a continuat deprecierea în raport cu dolarul american, care a depăşit pragul simbolic de 150 de yeni, ceea ce a dat naştere la speculaţii cu privire la posibilitatea unei noi intervenţii a Băncii Japoniei în sprijinul yenului.

Marţi, dolarul american se tranzacţiona pentru 150,165 yeni, cel mai ridicat nivel din octombrie 2022, pe fondul aprecierii monedei SUA faţă de majoritatea valutelor, în urma creşterii randamentelor bondurilor SUA. După aceea, dolarul s-a depreciat cu 0,51% faţă de yen, la 149,08 yeni, ceea ce sugerează intervenţia Băncii Japoniei pe piaţă, pentru a stopa scăderea monedei naţionale.

La Bursa de la Paris, acţiunile Renault au închis marţi în scădere cu 5,9%, după ce înainte de fluctuaţiile yenului se înregistra un declin de 3,1%.

În trimestrul doi din 2023, contribuţia Nissan la câştigurile Renault s-a situat la 271 milioane de euro (283,2 milioane de dolari).

Alianţa dintre Renault şi Nissan datează din 1999.

Related posts